Абсолютна загуба на време и самонаказание е да спориш с

...
Абсолютна загуба на време и самонаказание е да спориш с
Коментари Харесай

Илиян Василев: Няма колапс в енергетиката

Абсолютна загуба на време и самонаказание е да спориш с явни лъжи, счита енергийният анализатор

"Няма никакво подозрение, че в тая верига на съвместен интерес „ Газ Експорт “ играе в тандем с български политически партии и структури, които се облагодетелстват от тоя контракт. "

Това съобщи Илиян Василев, някогашен дипломат на България в Русия, политически и енергиен анализатор. В изявление за обзора на деня на „ Това е България “ той разви тезата, че газовата рецесия е в границите на психовойната, която Русия, посредством „ Газпром “ води освен в България.

„ Разбира се, всичко това се подема от български съучастници “, сподели той и изясни, че държавното управление на Петков е направило най-хубавото, като е оставило една оферта със седем танкера и служебното държавно управление има опция, причини и коз, с които да договаря с „ Газпром “ за по-добра цена.

„ Ако „ Газпром “ не ви дава по-добра цена, а сега цената не е по-добра на „ Газпром “, тогава естествено, че ще сключите договорка с тези седем танкера, освен това разпределени до месец април идната година. И тъй като са регулярни доставки, те могат да балансират прелестно българския пазар и дефицита в „ Чирен “ “, уточни енергийният специалист.

Той посочи, че никой не е казвал, че „ Газпром “ не би трябвало да доставя, в противен случай, само че би трябвало да се подреди на редичката и да се конкурира.

„ А не както до момента – с помощта на един лист от комисионери, това е терминът, който е в главите на хората от ГЕРБ и от Движение за права и свободи, които получават комисионни на количествата газ, които „ Газпром “ продава в България и естествено, че ще бъдат заинтригувани „ Газпром “ да доставя, а не някой различен, тъй като от другите те не получават комисионни “, акцентира дипломатът.

Според Илиян Василев повода за пониженото подаване на газ за Европа, не е единствено политическа. Той счита, че същинският проблем със глобите е, че „ Газпром “ изпитва голям дефицит на аварийни елементи.

„ Аз въпреки всичко съм в тоя бизнес – сега „ Газпром “ изпитва голям дефицит на аварийни елементи, на тези подменящи се елементи и възли, които удържат преносната му система в редовност. Някои от тези примерно кранови възли и други, се подменят на два-три месеца, а те ги нямат. И с цел да не излезе, че „ Газпром “ страда от глобите, те трансферират тежестта върху геополитиката и споделят „ Не, не, ние преднамерено ще си понижим добива и надлежно износа на природен газ поради тия наказания “, само че не изясняват, че казусът със глобите е, че нямат опция да добиват и придвижват, а не че са надеждни или ненадеждни сътрудници. “

Що се отнася до втечненият американски газ и седемте танкера Илиян Василев развенча митовете за „ тази история с танкерите и слотовете, другата алегория, която приказват. “

„ Нали разбирате, това просто е игра с несигурността, която неслучайно политиците трансформират в такива причини, които от практична позиция, нямат стойност, нямат никакво значение, само че в политиката основават внушения и показа, най-често неверни “.

„ Самонаказание и безспорна загуба на време е да спориш с явни лъжи “, счита дипломатът.

Според него колапс в енергетиката няма, изказванията за подобен се дължат на това, „ че от едната страна имате контракт и държавното управление може да употребява тези танкери, като инструмент за напън върху „ Газпром “ и въпреки това български политически партии и структури, които се облагодетелстват от тоя контракт. “

„ Това е, няма колапс, няма никаква драма “, безапелационен беше Илиян Василев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР