Абсолютен рекорд бележат ражданията в Майчин дом в първия ден

...
Абсолютен рекорд бележат ражданията в Майчин дом в първия ден
Коментари Харесай

Бейби бум в Майчин дом на 1 март: 23 новородени за 24 часа само в едно родилно отделение

Абсолютен връх бележат ражданията в " Майчин дом " в първия ден на месеца. Родили са се 23 бебета, като измежду тях има две двойки близнаци. Според лекарите там това е същински казус за последните 15 години. За едно денонощие е имало 21 раждания с две двойки близнаци. За втори и трети март новородените са общо девет.

От началото на годината родените дечица в " Майчин дом “ за общо 500, като девойките са повече от момчетата, оповестява " Фокус ".

" Имаме две двойки близнаци, които са родени обикновено, а не с цезарово сечение. Когато всичко е наред - майките и бебета са здрави, многото раждания не тежат “, споделя доктор Александър Доганов, акушер-гинеколог в родилна зала в СБАЛАГ " Майчин дом ".

" Естествено се е получило, имало е, несъмнено, и естествени раждания, и незабавни с цезарови разрези “, уточни още той.

" Случайно на 1 март попаднах в този бейби взрив. Не знаех, че ще бъде подобен напор. Наистина денем тук беше заплашителен екшън, само че пък хората са изключителни експерти “, споделя Боряна Джагарова, майка на новородено бебе.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР