Абревиатирата за изкуствен интелект на английски - AI (artificial intelligence)

...
Абревиатирата за изкуствен интелект на английски - AI (artificial intelligence)
Коментари Харесай

Collins Dictionary: AI е дума на годината за 2023

Абревиатирата за изкуствен интелект на британски - AI (artificial intelligence) е оповестена за думата на годината за 2023 година в класацията на The Collins.   Лексикографите от Collins Dictionary обявиха, че използването на термина се е " ускорила " и че той се е трансформирал в преобладаващ в диалозите, отбелязва Euronews.   " Знаем, че тази година изкуственият разсъдък беше в центъра на вниманието, откакто се разви и бързо стана толкоз всеобщ в живота ни, колкото електронната поща, стриймингът или всяка друга в миналото футуристична, а в този момент ежедневна технология ", съобщи ръководещият шеф на Collins Алекс Бикрофт.
  Съобщението идва в миг, когато министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак е хазаин на среща на високо ниво за 100 международни водачи, софтуерни шефове и откриватели на изкуствения разсъдък, с цел да обсъдят по какъв начин най-добре да се усилят изгодите от тази технология, като в същото време се сведат до най-малко рисковете.

  От Collins обявиха, че техните експерти са анализирали Collins Corpus - база данни, която съдържа над 20 милиарда думи с писмени материали от уеб страници, вестници, списания и книги, оповестени по целия свят. Тя се основава и на говоримия материал от радиото, малкия екран и ежедневните диалози.
 Ето кои са някои от другите думи в листата за 2023 година

непо бебе - известна фраза за наследници на известни персони, които са съумели в специалности, сходни с тези на родителите си;

дебанкиране - отнемане на хора от банкови услуги

семаглутид - лекарство за подтискане на апетита

деинфлуенсинг - когато почитателите са предизвестени да заобикалят търговски артикули от инфлуенсъри в обществените мрежи 

canon event - събитие, което е от значително значение за образуването на характера или идентичността на даден човек

ULEZ - редуциране за зона с извънредно ниски излъчвания, в която единствено транспортни средства, които отделят малко замърсяване, могат да влизат без да заплащат такса.    
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР