Абонаментните такси за асансьори са смешно ниски в сравнение с

...
Абонаментните такси за асансьори са смешно ниски в сравнение с
Коментари Харесай

Таксата за поддръжка на старите асансьори трябва да е два пъти по-висока, смятат от браншовата асоциация

Абонаментните такси за асансьори са смешно ниски спрямо всички услуги в България, съобщи в " Денят стартира " ръководителят на Българската асансьорна асоциация Валентин Маринков.

Според него е редно таксата за поддръжка на старите асансьори да е два пъти по-висока.

" Ако допуснем, че в една 8-етажна постройка асансьорът се употребява от 100 индивида, абонаментната такса е 80 лева На места е и по-ниска. В момента асансьорните компании се пробват да вдигнат таксата с 30%, което прави към 100 лева Това значи, че на всеки, който употребява асансьора, това би коствало по 1 лев ", сподели той.



По думите на Маринков повишаването на таксата се дължи на инфлацията и надлежно на материалите за поддръжка.

" Абонаментните такси са смешно ниски спрямо всички услуги в България. След 2-3 години цели зони и цели градове ще останат без асансьорни техници, без компании, които да поддържат асансьорите. Това е доста неприветлив труд. Над 100 000 са старите асансьори в България с изминал период на употреба ", акцентира още той.

Маринков означи, че според Наредбата за безвредна употреба не може един асансьорен механик да прави проддръжката. Винаги би трябвало да бъдат двама.

" На двойка асансьори техници преди време са падаха по 40-50 асансьора, в този момент се падат по повече от 100. От това страда надлежно и качеството на тяхната работа ", уточни още ръководителят на Българската асансьорна асоциация.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР