Абир Ал-Сахлани отрязва косата сиШведска депутатка от Европейския парламент отряза

...
Абир Ал-Сахлани отрязва косата сиШведска депутатка от Европейския парламент отряза
Коментари Харесай

Евродепутатка отряза косите си в знак на солидарност с протестите в Иран

Абир Ал-Сахлани отрязва косата си
Шведска депутатка от Европейския парламент отряза косата си по време на тирада в Европейския парламент в символ на взаимност с антиправителствените демонстрации в Иран, разпалени от гибелта на 22-годишната Махса Амини в полицейския арест.

„ Докато Иран не стане свободен, нашата гняв ще бъде по-голяма от тази на потисниците. Докато дамите в Иран не бъдат свободни, ние ще бъдем с вас “, съобщи родената в Ирак Абир Ал-Сахлани в Народното събрание в Страсбург, прададе „ Ройтерс “.

След това, вземайки ножица, тя сподели „ Jin, Jiyan, Azadi “ – на кюрдски „ Жена, живот, независимост “ – до момента в който отрязваше конската си опашка.

Водещи френски актриси, измежду които Жулиет Бинош и Изабел Юпер, също отрязаха кичури коса в символ на митинг против гибелта на Амини, откакто тя беше задържана в Техеран на 13 септември за „ неуместно облекло “.

След гибелта на Амини иранските духовни управници се борят с най-големите национални безредици от години насам, а митингите се разпространиха в чужбина, в това число в Лондон, Париж, Рим и Мадрид, в символ на взаимност с иранските стачкуващи.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР