Abierto GNP Seguros, полуфиналиКаролин Гарсия – Елизе Мертенс 6-3, 6-4Дона

...
Abierto GNP Seguros, полуфиналиКаролин Гарсия – Елизе Мертенс 6-3, 6-4Дона
Коментари Харесай

Гарсия и Векич достигнаха финала в Монтерей


Abierto GNP Seguros, полуфинали
Каролин Гарсия – Елизе Мертенс 6-3, 6-4
Дона Векич – Лин Жу 7-5, 6-2


№1 в схемата Каролин Гарсия и №3 Дона Векич доближиха до финала на WTA 250 шампионата в Монтерей.

Световната №5 Гарсия доближи до втория си край през сезона след триумф с 6-3, 6-4 над Елизе Мертенс. За нея това е и втори край на мексиканския шампионат след този преди осем година.

Французойката не загуби нито сет през седмицата като в границите на четирите си победи над Кая Юван, Нурия Паризас Диас, Маяр Шериф и Мертенс даде единствено шест брейкбола на съперничките си и бе пробита един път.

Офанзивната ѝ игра работеше добре и това не даде необикновен късмет на белгийката, която не се справяше с мощните удари, идващи непрекъснато към нейната половина.

По-рано денем Векич победи Лин Жу след 7-5, 6-2. Така в неделя ще стнем очевидци на мач №10 в съперничеството на хърватката и французойката. До момента Векич има пет победи като последният им мач бе на Олимпийските игри в Токио през 2021-а.

„ Дона има необикновено начало на годината, както и мощен завършек на предходната. Тя е потвърдила в предишното, че е добър състезател и през днешния ден имаше стабилен полуфинал. Това е огромен мач за мен и съм доста разчувствана “, разяснява Гарсия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР