Абдулазиз ибн Салман: Покажете ми къде точно е враждебният акт

...
Абдулазиз ибн Салман: Покажете ми къде точно е враждебният акт
Коментари Харесай

ОПЕК + не се вслуша в увещанията и призивите на Байдън

Абдулазиз ибн Салман: „ Покажете ми къде тъкмо е враждебният акт тук “

Министерският комитет за наблюдаване на ОПЕК+, който включва министрите на страните - производителки на нефт, се съгласи да понижи производството на нефт с два милиона барела дневно, написа Al Mayadeen.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън остана отчаян от „ късогледото “ решение на ОПЕК+ да понижи производството на нефт, до момента в който международната стопанска система се бори с продължаващото отрицателно влияние на спора в Украйна. Това съобщи неговият консултант по националната сигурност Джейк Съливан.

„ В миг, когато поддържането на световните енергийни доставки е от първостепенно значение, това решение ще има най-негативно влияние върху страните с ниски и междинни приходи, които към този момент страдат от по-високите цени на силата “, добави Съливан.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели, че ОПЕК + е на страната на Русия.

Байдън приканва американските енергийни компании да понижат цените на бензиностанциите, преодолявайки исторически голямата разлика сред цените на бензина на едро и на дребно в Съединени американски щати.

Решението на ОПЕК+ може да се трансформира в " цялостна злополука " и да бъде възприето като " неприятелски акт " против Съединени американски щати, предизвестяват от Белия дом.

Саудитският министър на петрола и минералните запаси Абдулазиз бин Салман обаче сподели, че решението на ОПЕК+ да понижи производството на нефт с два милиона барела дневно „ не е акт на експанзия и няма за цел да навреди на никого. “

„ Много провокативен въпрос. Това не е нападателен ход. Покажете ми къде тъкмо е враждебният акт. Нивото на неустановеност, пред което сме изправени през днешния ден, надалеч надвишава нашите упования. Цената на бездействието ще бъде доста висока, в случай че ОПЕК+ не предприеме превантивни стъпки “, добави Абдулазиз бин Салман.

Вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак съобщи, че решението на ОПЕК + да понижи производството на нефт се дължи на нуждата от балансиране на пазара в очакване на зимата.

„ Днес имаше две значими решения, бих споделил исторически. Първото решение е да се понижат квотите с 2 милиона барела дневно общо от всички страни, включени в ОПЕК+. Това е толкоз невиждано решение, защото не сме го вземали от дълго време, последният път беше преди 2,5 години “.

- сподели той в изявление за телевизионния канал Русия 24.

„ Това решение е обвързвано на първо място с балансирането на пазара, който навлиза в зона на турбулентност и неустановеност, изключително през есенно-зимния интервал, когато търсенето спада и предлагането би трябвало да се поправя “, изясни Новак.

Новак разкритикува концепцията за установяване на таван на цените на съветския нефт. Според него това нарушава всички пазарни механизми и може да има гибелен резултат върху международната петролна промишленост.

Той също по този начин означи, че опитите на Запада да дефинира таван на цените на съветското черно злато ще докара до дефицит на енергийни запаси и предизвести, че съветските компании няма да доставят нефт на страните, които биха прибегнали до потреблението на този инструмент, заключава обявата.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР