Аарън Джъдж, настоящият носител на приза за Най-полезен играч в

...
Аарън Джъдж, настоящият носител на приза за Най-полезен играч в
Коментари Харесай

Аарън Джъдж остава в Ню Йорк Янкис с договор за 360 милиона долара

Аарън Джъдж, актуалният притежател на наградата за " Най-полезен състезател " в Американската лига по бейзбол (МЛБ), ще продължи да носи екипа на Ню Йорк Янкис, оповестиха от клуба.

30-годишният аутфийлдър постави подписа си под 9-годишен контракт на обща стойност 360 милиона $, което го прави третия максимален в историята на лигата както във връзка с цялата сума, по този начин по заплата на година.

През миналия сезон 2022 201-сантиметровият Джъдж записа рекордните в историята на конкуренцията и на Ню Йорк Янкис 62 хоумръна и интерес към него не липсваше. Той обаче избра офертата на Янкис пред тези на тимовете на Сан Франциско Джайънтс и на Сан Диего Падрес, показват американските медии.

Досега по-големи контракти от Джъдж в историята на МЛБ са подписвали единствено двама играчи - Майк Траут, който през 2019 година парафира с Лос Анджелис Ейнджълс за 11 години и общо 426,5 милиона $, и Муки Бетс, който предходната година се съгласи на 11-годишен контракт с Лос Анджелис Доджърс за общо 365 милиона $.

Средно на година по-големи чекове ще взимат единствено двама питчери - Макс Шерцер и Джъстин Верландер, които получават по 43,33 милиона $ на година от Ню Йорк Метс.

Преди началото на сезон 2022 Аарън Джъдж отхвърли оферта от Ню Йорк Янкис на стойност 213 милиона $ за идващите седем години.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР