А1 започва ново издание на дългогодишната си програма за дигитална

...
А1 започва ново издание на дългогодишната си програма за дигитална
Коментари Харесай

А1 стартира нова образователна кампания за детската безопасност в интернет

А1 стартира ново издание на дългогодишната си стратегия за цифрова просветеност – „ Интернет за всички “. Тази година акцията е ориентирана към децата на възраст сред 7 и 15 години и ги среща с главните рискове, които могат да срещнат в интернет, чрез седем интерактивни видеоклипа. Видеоуроците са безвъзмездни и могат да бъдат открити на https://internetforall.bg, а акцията ще продължи до 31 декември 2023 година.

„ В свят, в който интернет прониква в съвсем всеки аспект от всекидневието, отбраната на децата и младежите онлайн става все по-належаща за децата, родителите и учителите. Това частично се дължи на обстоятелството, че младежите прекарват повече време онлайн от останалите. Друга причина е обвързвана с еволюцията на самия интернет, а с него и появяването на нови закани и опасности. Именно заради тази причина новото издание на „ Интернет за всички “ се концентрира върху детската сигурност в интернет, която е също толкоз значима колкото и останалите цифрови умения. “, разяснява Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ на А1 България.

Интерактивните видеа от „ Интернет за всички “ 2023 слагат на напред във времето най-често срещаните закани в мрежата и описват от какво и по какъв начин да се пазим. Темите са свързани с кибер хулиганството, държанието в обществените мрежи, подправените вести, онлайн измамите, изкуствения разсъдък и други. Докато гледат видеата, децата ще имат опция да ръководят героя в другите сюжети, както и да наблюдават своя напредък при всеки изработен избор. След сполучливото прекосяване през всички епизоди, те ще вземат участие в лотария за награди от А1. Голямата премия е iPhone 14, а останалите са 6 броя слушалки Redragon T-Dagger Ural, 6 микрофона Genesis Radium 200 и 3 гейминг пада Redragon Pluto. Освен това всички участници, които преминат през „ Интернет за всички “ 2023, ще получат и документ за сполучливо преминато образование по интернет сигурност.

А1 застава зад концепцията, че дигитализацията би трябвало да сближава, а не да разделя хората, и точно по тази причина започва самодейността „ Интернет за всички “ през 2014 година. Тя разпространява интернет грамотността и сигурността посредством разнообразни просветителни начинания, ориентирани към хора от всички възрастови групи.

На фокус са както лекциите с деца и младежи, по този начин и образованията на възрастни хора над 55 години. По време на всяко образование участниците получават потребна информация, както и доста нови софтуерни умения. Целта е да се научат по какъв начин вярно да употребяват интернет и устройствата, да извлекат допустимо най-полезното и качествено наличие за тях, както и да им се подсети какъв брой е значимо да сърфират безвредно без значение в коя възрастовата група попадат.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР