А1 се обърна с отворено писмо до министъра на икономиката

...
А1 се обърна с отворено писмо до министъра на икономиката
Коментари Харесай

Мобилен оператор с писмо до Корнелия Нинова: Увеличението на цените е неизбежно

А1 се обърна с отворено писмо до министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. В него от компанията показват, че липсва дилог сред двете страни във връзка създалото се напрежение към видгането на цените на мобилните услуги. Припомняме, че през вчерашния ден някогашната Мтел и Теленор получиха заповед, издадена от Комисия за отбрана на потребителите, с която на съображение на Закона за отбрана на потребителите оспорва повишаването на услугите. (ВСИЧКО Пожарна охрана ТЕМАТА-ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК)

По този мотив ето какво се написа в позицята на А1: 
Заповедите на КЗП за възбрана на по-високите цени от мобилните оператори касаят 2 оператора
Две заповеди по отношение на готвеното повишаване на услугите на мобилните оператори в България от следващата година (2022 година) към този момент са оповестени н...
Прочети повече
Важно е да се означи, че заповедта не не разрешава индексацията по принцип, а значи, че не се приема проектът на компанията да извърши индексацията на една стъпка, вместо на две, като я отсрочи оптимално във времето. Това значи, че никой не оспорва правото ни да индексираме. Тази опция е залегнала в договорните ни връзки от доста години и в никакъв случай до момента не сме я употребили. Имахме правната опция да индексираме и предходната година, както и при започване на тази, само че не го направихме. До последно се опитвахме да поемем удара от инфлацията и да не покачваме цените си, само че в дълготраен проект това към този момент е невероятно, по тази причина нарастването е неизбежно, въпреки и в най-малък размер.

Според моблиния оператор икономическата обстановката в страната постанова това нарастване. 

" В този смисъл за нас сериозният политически отпор, който срещаме, е подбуден от популизъм, а не от най-хубавия интерес на потребителите. Инфлацията в страната е реалност и тя се отразява отрицателно върху всички браншове на стопанската система с растежа на цените на горивата и електрическата енергия и стоките от първа нужда. За страдание вместо да се концентрира върху същинските стопански проблеми, Министерството на стопанската система и промишлеността търси лесни способи за похищение на вниманието, като нападна една от промишленостите, която намерено и транспарантно комуникира с клиентите си идни промени на цени. Ролята на страната и в частност на Министерството на стопанската система и промишлеността е да откри най-хубавия баланс сред потребностите на бизнеса и тези на крайните консуматори. Инфлацията и растящите цени слагат компаниите пред съществени провокации да продължат да работят обикновено в интерес на клиентите и обществото. За страдание връзката не се организира за намиране на взаимноизгодно решение, а посредством напън и непазарни послания, което за нас е изцяло недопустимо. Готови сме да спомагаме на Министерството на стопанската система и промишлеността да работи по осветляването и разрешаването на същинските проблеми на нашата промишленост като пиратството на авторски ТВ права, отбягване възнаграждение на Данък добавена стойност и други налози, прилагане на противозаконни закрепени мрежи ", се написа още в писмото. 

 
Въпрос към КЗП: Защо мобилните оператори не понижават цените при дефлация?
Когато имаше дефлация, за какво мобилните оператори не потеглиха да понижават цените? Този въпрос слага Асоциацията за отбрана на потребите...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР