А1 продължава с модернизацията на своя Data Center, отговарящ на

...
А1 продължава с модернизацията на своя Data Center, отговарящ на
Коментари Харесай

A1 разшири и модернизира своя Data Center в София

А1 продължава с модернизацията на своя Data Center, отговарящ на най-високите стандарти за опериране на сървърно съоръжение. Компанията вкара в употреба още един етаж от постройката, с цел да разшири доста потенциала на към този момент съществуващия център за данни, с помощта на което ще може да посрещне и нови клиенти.
На обща повърхност от над 600 м2 с товароносимост от 1 500 кг/м2 са ситуирани две сървърни зали за потребителско съоръжение с потенциал над 160 сървърни шкафа, две самостоятелни пространства за въвод на оптични кабели по самостоятелни външни и вътрешни трасета (meet-me rooms) и пет самостоятелни зони за потребителско съоръжение, външни кабелни трасета, обслужване на климатизацията, разопаковане и темпериране на съоръжение. С това общата повърхност на сървърните зали в постройката на А1 към този момент е 1 400 м2.
Новото сървърно помещение разполага и с повече работни места отвън сървърните зали, както и всичко належащо за оптимална работа и сигурност на оборудването на клиентите. В него се обитават разнообразни типове сървърни шкафове с товароносимост от 1 000 до 1 200 кг. За ИТ оборудването в A1 Data Center е обезпечено изцяло резервирано Апелативен съд и DC зареждане, енергийно ръководство на равнище сървърен долап, топли и студени коридори, модерна прецизна и енергийно ефикасна климатизация, автоматизирана пожарогасителна система, надзор на достъпа, видеоконтрол и система за следене параметрите на околната среда на оборудването, според стандарта ISA S71.04-2013.
С решението A1 Data Center А1 дава опция на клиентите си да се концентрират върху главния си бизнес, вместо да търсят уместно помещение, мониторинг и непрекъсната защита на своите сървъри. A1 към този момент има забележителен опит в ръководството на центрове за данни, като с изключение на в постройките в София, кв. Дружба, „ Бизнес парк ” Младост и ул. „ Кукуш ”, телекомът има колокационни центрове и в градовете Варна, Шумен, Пловдив, Монтана и други
Всички местоположения се охраняват непрекъснато, 365 дни в годината. Организирана е картова система за надзор на достъпа и видеонаблюдение с камери от ново потомство. Самите сървъри остават разполагаем на клиентите в A1 Data Center когато и да е, само че достъпът на външни хора до тях е неосъществим.
Инвестицията в центъра за данни в София е още една стъпка в цифровата промяна на А1. Нарастващото значение на цифровия свят прави услуги като A1 Data Center  все по-необходими, защото ръководството на лични сървъри е комплициран, енергоемък и безценен развой. В центъра за данни са ситуирани и облачните платформи на А1 – Virtual Data Center и Exoscale. A1 VDC e проектирана с концепция да обслужва корпоративни системи, които имат потребност от ресурсен пул от виртуални машини (например CRM и ERP). Exoscale е хиперскалируема облачна платформа, предопределена за създаване и хостване на съвременни бизнес приложения (Cloud Native), позволяваща потребление на комфортни DevOps принадлежности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР