А1 предлага на бизнес клиентите решение за сигурен отдалечен достъп

...
А1 предлага на бизнес клиентите решение за сигурен отдалечен достъп
Коментари Харесай

Технологично решение от А1 защитава сигурността на данните при дистанционна работа

А1 предлага на бизнес клиентите решение за сигурен далечен достъп на чиновниците им до корпоративните запаси. Услугата Remote Access VPN дава опция фирмите да провеждат работата си отдалечено, без риск за сигурността на данните. При работа от у дома чиновниците получават криптиран достъп до системите в корпоративна си мрежа.
Дистанционната работа става все по-популярен модел за фирмите поради гъвкавостта, която дава и освен. Пандемията от COVID-19 в допълнение форсира процесите, с които компаниите минават към работа от вкъщи. Услугата от А1 дава на бизнес клиентите високо равнище на сигурност на фирмената информация и опция за ефикасна работа отвън офиса.

Отдалеченият достъп до ресурсите в офиса на клиентите се реализира през интернет, с настройка на криптиран тунел. По този метод всички данни, които се изпращат от компютрите на чиновниците, се капсулират и криптират и по-късно се насочват към сървърите в локалната мрежа на компанията. Нивото на сигурност е също толкоз високо и при трафика от сървъра към компютрите на отдалечено работещите чиновници. Така се обезпечава високо равнище на отбрана на връзката и достъпа до инфраструктурата в офиса на клиента.
За да се възползват от преимуществата на услугата Remote Access VPN, е належащо чиновниците на бизнес клиентите да разполагат с достъп до интернет. Технологичното решение от А1 не изисква да се конфигурира спомагателен програмен продукт, а употребява общоприетите VPN функционалности на операционните системи. Конфигурацията се прави от механически специалист на А1, а при потребност да се прибавят нови консуматори, това става след поръчка от оторизираното лице от страна на клиента.
Услугата се предлага на абонаментен принцип, като месечната такса се дефинира съгласно броя консуматори, а първичната настройка се прави гратис от А1.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР