А1 обяви, че ще увеличи цените си с 9,5%. За

...
А1 обяви, че ще увеличи цените си с 9,5%. За
Коментари Харесай

И А1 вдига цените с почти 10%

А1 разгласи, че ще усили цените си с 9,5%. За индексацията се знае от дълго време, не бе обявен единствено процентът на нарастването. Преди месец и половина от Yettel към този момент оповестиха, че ще усилят своите цени със същия %. Vivacom усили своите цени с 4,7%.

От 1 март 2024 година компанията ще индексира месечните такси със средногодишния Индекс на потребителските цени на Национален статистически институт в размер на 9,5%, оповестиха от А1.

От същата дата до края на годината частните клиенти ще употребяват специфични бонуси: неограничени минути и мегабайти, интернет на оптималната скорост, 200+ ТВ канала и отстъпки за устройства.

Компанията ще вкара взаимност в договорите, която ще даде опция за понижаване на месечните такси при публична дефлация.

Потребителите ще могат да се откажат от своя контракт без неустойки при индексация от 2025 година нататък.

" Индексацията на цените ни дава опция да продължим да влагаме, с цел да Ви предоставим по-добро, по-надеждно преживяване и най-хубавата стойност за Вашите пари. Също по този начин е значимо, защото нашите лични разноски не престават да се усилват, тъй че смяната на цените значи, че можем да продължим да поддържаме най-хубавите мрежи и да предоставяме обслужване на клиенти по повече способи от всеки път ", пишат от А1.

И изясняват:

" През миналата година инфлацията в страната продължи да бъде с високи равнища. Разходите на компанията също се усилиха, а трафикът в мрежите ѝ нараства доста и би трябвало да влага непрестанно в възстановяване и разширение на инфраструктурата. Само за последната година трафикът през мобилната мрежа се е нараснал с съвсем 70%, а А1 е вложила над 200 млн. лв., с цел да посрещне растящите потребности на потребителите. За съпоставяне през 2023 година вложенията в мобилната мрежа са над 46% повече по отношение на тези през 2022 година В момента 4G покрива над 99% от популацията, а 5G ULTRA мрежата на оператора е налична за над 82,6% от популацията.

Компанията е влага съществено и в честоти, посредством които предлага мобилни услуги. Само спектърът 700/800 MHz, който закупи през предходната година, изисква първични такси от 43,2 млн. лв.. Инвестициите във закрепената мрежа са нарастнали с 13% през 2023 година по отношение на 2022 година Разходите за телевизионно наличие също се усилват, като за 2023 и 2024 година те ще са в размер на съвсем 185 млн. лв., което е нарастване от над 20% по отношение на предните две години (2021-2022 г.).

На този декор разноските за мобилни и закрепени гласови услуги, достъп до интернет и телевизия в България съставляват под 4% от разноските на семействата. За съпоставяне разноските за хранителни артикули и безалкохолни питиета, които са се нараснали доста (13,7%) през предходната година, съставляват над 31% от разхода на семействата. Разходите за опазване на здравето са се нараснали с 11,6%, за лекарствени артикули с 14,4%, за развлечения и просвета с 12,4%, за водоснабдяване с 18,7%, за топлоенергия с 19,7%. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР