А1 и НАПГ традиционно организират специално тържество за децата в

...
А1 и НАПГ традиционно организират специално тържество за децата в
Коментари Харесай

Абитуриенти от приемни семейства празнуваха във „Вечерта на успелите“, организирана от НАПГ и А1

А1 и НАПГ обичайно провеждат особено празненство за децата в приемна грижа във връзка завършването на приблизително обучение за седми следващ пътТази година шест девойки и седем момчета честваха бала си дружно със своите приемни родители и другари на каузатаВ последните над 10 години инвестицията на А1 в идеята надвишава половин милион лв. под разнообразни форми на финансиране
  Седмата подред „ Вечер на съумелите “ означи сполучливото довеждане докрай на приблизително обучение на 13 зрелостници от приемни фамилии. Специалното празненство се провежда обичайно от и. В наличието на своите приемни родители седемте младежи и шест девойки, отпразнуваха абитуриентския си бал дружно с другари на идеята, измежду които представители на институциите, неправителствения бранш и шоу бизнеса.

Абитуриентите са приключили разнообразни учебни заведения от цяла България. Част от тях живеят с приемните си фамилии в регионални градове като Стара Загора, Перник, Разград, Смолян, а други са от по-малки обитаеми места като Панагюрище, Дряново, Нови Пазар, селата Климентово, Арчар, Люлин, Езерче, Виево, и Памукчии. Мечтите и проектите за бъдещето на зрелостниците са пъстроцветни, като самите тях. Професиите, към които са се устремили варират от здравна сестра, коафьор, камериерка и служител на реда, до компютърен експерт, актриса, програмист, фотограф.

Нина Неделчева-Георгиева от „ Корпоративни връзки “ на А1 България поздрави 13-те младежи и девойки със довеждане докрай на междинното обучение и подари от името на компанията смарт часовник на всеки от 13-те зрелостници. „ Вечерта на съумелите се трансформира в традиция, с която честваме персоналния Еверест на всяко от децата тук през днешния ден. Въпреки сложния старт, те минават устремено през трудностите на живота, с помощта на волята си и обичта и грижата на своите приемни родители. Благодаря на всички другари на идеята на приемната грижата за това, че дружно сътворяваме опция за ново начало и блестящо бъдеще на повече деца с сложна орис, “ разяснява Нина Неделчева-Георгиева.

Александър Миланов, изпълнителен шеф на Националната асоциация за приемна грижа, приветства зрелостниците и техните приемни родители по време на формалното разкриване: „ Поздравявам младежите за това, че макар сложния старт в живота, те се оправят с трудностите по пътя с помощта и грижата на своите приемни родители. Когато има хора, които им дават толкоз обич, това оказва помощ да се стопи болката и да се превъзмогне несправедливостта на предизвикателното начало. Адмирации и за техните приемни родители, които с грижата си избавят детството и основава персони. “

  Поздравления за участниците във „ Вечерта на съумелите “ и техните приемни родители насочиха и обществени персони, мощно ангажирани с тематиките за образованието и децата. Сред тях бяха някогашният министър на труда и обществената политика Иванка Шалапатова и народните представители Деница Сачева, ръководител на Комисията по труда и обществената политика в последното Народно заседание, Елисавета Белобрадова, заместник-председател на Комисията по образованието и науката. Поздравления към участниците във „ Вечерта на съумелите “ насочи и заместник-председателят на Държавната организация за протекция на детето Ивайла Касърова. Орлин Павлов, Николаос Цитиридис и Валерия Войкова, полуфиналист от „ Гласът на България “ също се включиха в празника на децата от приемна грижа.

Вечерта на съумелите за отбелязване на завършването на приблизително обучение на деца, отгледани в приемна грижа, е част от обичайна поддръжка на А1 за идеята за обезпечаване на положителна фамилна среда за повече деца в страната. В последните над 10 години инвестицията на А1 в идеята надвишава половин милион лв. под разнообразни форми на финансиране. Наред с провеждането на годишни национални лагери за приемни деца и младежи, обезпечаване на просветителни принадлежности за учениците от приемни фамилии, и насоки и кариерно консултиране за младежи, А1 поддържа и церемонии за принос в приемната грижа и годишни срещи на приемните родители. Близо 100 000 лв. влага А1 и в поддръжка на стопански уязвими фамилии за попречване на раздялата сред биологичните родители и децата им посредством самодейността „ Родители+ “. Като част от нея за 2020 и 2021 проведените от НАПГ и финансирани от А1 действия осигуриха финансова и прочувствена поддръжка на над 400 уязвими фамилии, тъй че да се предотврати раздялата сред биологичните деца и родители.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР