А1 България, част от А1 Group, избра Nokia за основен

...
А1 България, част от А1 Group, избра Nokia за основен
Коментари Харесай

A1 България избра Nokia за свой технологичен партньор за изграждане на 5G радиомрежа

А1 България, част от А1 Group, избра Nokia за главен снабдител на съоръжение за своята радиомрежа за достъп (RAN) в страната, в това число за 5G. Nokia обезпечава на A1 съоръжение вид AirScale, което към този момент предлага на бизнес и частните клиенти супербърз широколентов достъп до интернет с доста ниско времезакъснение. Сделката е естествено продължение на дългогодишното партньорство сред А1 и Nokia. А1 България е първият оператор в света, който организира тествания с новото потомство решение Compact Active Antennas (активни антени), което дава неповторими благоприятни условия за разширение на покритието, възстановяване на качеството на услугите и успеваемостта им, както и усъвършенстване на употребяваното физическо пространство.

A1 употребява новото потомство дейни антени на Nokia в София за своята 2G, 3G и 4G мрежа. Активните антени съчетават най-хубавите технологии във връзка с безжичното предаване на данни и антени, с цел да покачат успеваемостта на радиоразпръскването, потенциала на базовата станция и обсега на сигнала. Освен това дейните антени на Nokia са енергийно ефикасни и компактни, което разрешава по-лесно инсталиране, изключително в гъстонаселените градски зони.

Технологията беше употребена от А1 по време на старта от Световната купа по ски, който се организира в Банско по-рано тази година, и на няколко местоположения в София. На събитието в Банско А1 употребява дейни антени и технологията Massive Multiple Input Multiple Output (mMIMO), с цел да предложи на посетителите на курорта скорости на събаряне на информацията от над 1 Gbps.

" А1 занапред стартира да демонстрира изгодите от 5G на нашите клиенти и се радваме от опцията да работим с Nokia, с цел да усилваме в допълнение нашите благоприятни условия. Nokia от дълго време е наш стратегически сътрудник и тяхната технология към този момент ни оказа помощ да предложим първокласна 4G мрежа, а в този момент дружно построяваме и идващото потомство мрежа, която ще обезпечи по-добър широколентов достъп. Очакват ни доста забавни години, в които ще сътворяваме нови решения, с които да отговорим на потребностите на клиентите - като стартираме от смесените (Non-standalone - NSA) мрежи и по-късно преминем към частни мрежи, ултра ниско времезакъснение и масирана връзка сред машини ", сподели Тодор Ташев, старши шеф " Мрежа и услуги " в А1 България.

" За нас е чест, че бяхме определени от A1 България за техен сътрудник при построяването на националната им 5G мрежа, която употребява нашето решение за радиомрежа за достъп AirScale 5G. Като дълготраен сътрудник на А1, ние сме решени да осигурим най-хубавите услуги за техните клиенти ", разяснява Петер Вуковиц, вицепрезидент " Мобилни мрежи " за Европа, Nokia.

5G мрежата на А1 действа повече от половин година в България. Портфолиото на Nokia за 5G радиомрежа се употребява за внедряването на най-голямата 5G мрежа в страната, която обезпечава гигабитови скорости при събаряне на информация и ниско времезакъснение. А1 България бързо уголемява своята 5G мрежа и прави технологията всеобщо налична, тъй че клиентите да могат да се възползват от всичките ѝ преимущества. Телекомът предлага 5G услуги в над 75 града и курорта, с което обезпечава покритие навън за 50% от популацията на страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР