А встралийските власти издадоха днес нови предупреждения за наводнения и

...
А встралийските власти издадоха днес нови предупреждения за наводнения и
Коментари Харесай

Бедствие в Австралия: Тежки наводнения и хиляди евакуирани

А встралийските управляващи издадоха през днешния ден нови предизвестия за наводнения и заповеди за евакуация откакто поройни дъждове още веднъж заляха няколко елементи на страната, отнасяйки къщи, пътища и добитък в най-тежките наводнения от повече от половин век, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Националната метеорологична работа разгласява предизвестия за неприятно време във всички австралийски щати като се изключи един, на територия с размерите на Аляска. Засегнати са към 10 милиона души в страната с население 25 милиона.

Ситуацията с дъждовете и наводненията остава динамична и извънредно комплицирана, сподели министър-председателят Скот Морисън пред публицисти.
Засега няма известия за жертви, само че през последните дни службите за незабавна помощ избавиха хиляди хора. Властите подредиха на към 22 000 души да са подготвени да изоставен домовете си. Близо 18 400 австралийци към този момент бяха евакуирани.

Кадри, споделени в обществените мрежи, демонстрираха отнесени мостове и залетиeти домове в Нов Южен Уелс - най-населения и най-тежко обиден щат. Във видеоматериал е сниман огромен камион, който се забива в мост и го поврежда, а различен видеоклип демонстрира кола, отнесена от път от прииждащите води в прилежащия щат Куинсланд. Други фотоси са запечатали голям брой паяци и змии, които се пробват да избягат от бързо настъпващата вода.

В Нов Южен Уелс за четвърти следващ ден през днешния ден се очакваше проливният дъжд да увеличи равнището на водата и да усили потопа. Хиляди хора, живеещи по продължение на река Хокисбъри, на към 60 километра северно от Сидни, бяха известени, че би трябвало да са подготвени да се изтеглят.
Спешните екипи работеха с надуваеми салове и даже с лодки с гребла, употребявани от плажни спасители, с цел да доближат до блокирани хора, се вижда на фрагменти, снимани от Ройтерс.

Министърът на селското стопанско и ръководството на сушата и на изключителните обстановки Дейвид Литълпрауд сподели, че управляващите координират дейностите си със супермаркетите, с цел да бъдат доставяни хранителни артикули на хора, които не могат да отидат до магазините. Доставките на въглища към пристанището на Нюкасъл, северно от Сидни - най-голямото в света за експорт на въглища, бяха прекратени поради залети железопътни линии.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР