А след заканите на главния прокурор, че ще довърши мандата

...
А след заканите на главния прокурор, че ще довърши мандата
Коментари Харесай

След разкритията за „дела на трупчета“ и „политически боклук“: Какво казват партиите?

А след заканите на основния прокурор, че ще довърши мандата си, тъй като има „ политически отпадък за изчистване “- през днешния ден от обединенията бяха спестовни.

Днес множеството от партиите не пожелаха да отговорят на въпроса - имат ли терзания след думите на Иван Гешев. Вчера заместникът му Борислав Сарафов изясни, че има каузи, които се държат на „ трупчета “, с цел да се изнудват политически фигури. Най-атакуваните от Гешев - ГЕРБ отхвърлиха всевъзможен коментар, а от Движение за права и свободи, които също попаднаха под вербален обстрел от основния прокурор, обявиха, че нямат опасения.

Той описа и за свои диалози с политици

Според Движение за права и свободи терзания може да имат единствено тези, които са взели участие в подготвянето на политически компромати.

„ Не, не се притеснявам. Не се притеснявам от никакви компромати и не мисля, че някой би трябвало да се притеснява от каквито и да е компромати, в случай че самият той не е взел участие в нещо, което да е неправилно “, съобщи Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи.

Късно нощес вторите в Народното събрание изпратиха позиция - ще изискат чуване на Гешев, Сарафов и Ясен Тодоров, което ще се случи, единствено в случай че останалите партиите ги поддържат.

В „ Тази заран “ по bTV от Българска социалистическа партия обявиха, че не се разпознават в определението на Главния прокурор за политически отпадък.

Вижте за какво Българска социалистическа партия отхвърли да взе участие в договарянията за проектокабинета „ Габриел “

„ Както виждате през вчерашния ден бяха представени и съответни имена, а се и разбра и че чисто политическия модел на Габриел не е бил разгласен в самата партия мандатоносител, което също основава спомагателни въпроси. Аз си мисля, че след вчерашната конференция доста хора не са имали спокоен сън “, сподели Атанас Зафиров - Българска социалистическа партия.

Кои са тези хора ?

Със сигурност измежду тях има и политици и това няма по какъв начин да не повлияе на политически развой.

На въпроса имат ли съображение за терзание от „ ИТН “ дадоха отговор:

„ Ние нямаме каузи на трупчета към наши депутати. Всъщност има към един някогашен народен представител, но той си е в Политическа партия, тъй че казусът е напълно техен “, съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

По думите му Нинова отказала да поддържа Мария Габриел поради протичащото се към Гешев

„ Възраждане “ през днешния ден резервираха безмълвие. Вчера те дефинираха протичащото се като „ почистване на сметки “.

До момента от обединението ПП-ДБ мълчат. А през днешния ден предприемачът Васил Божков, който обитава в Дубай написа в обществените, че е подготвен да се върне в България като предпазен очевидец. И още - Божков написа: „ Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Има за какво да се опасява. “

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР