А ржентинските лични документи - личните карти и паспорти, които

...
А ржентинските лични документи - личните карти и паспорти, които
Коментари Харесай

В Аржентина личните документи ще имат опция „X“ за определяне на пола

А ржентинските персонални документи - персоналните карти и паспорти, които до момента лимитираха избора на пола на притежателите им до " мъжки " и " женски ", от през днешния ден ще разполагат с алтернатива "хикс " за установяване на пола на притежателя.

Това става за първи път в страна от Латинска Америка , отбелязва Франс прес.

"Дефиницията " хикс " (X) в полето пол " ще включва следните смисли: нито един от двата, неустановен, неизяснен, неидентифициран, непостоянен, самоидентифициран, незаписан; или друго значение, съгласно което може да се разпознава лицето, което не се усеща включено в двата пола - мъж или жена ", може да бъде прочетено в президентския декрет, оповестен в държавен вестник.

Президентът Алберто Фернандес съобщи първите три документа за идентичност с това ново означение в сряда по време на публична гала.

" Държавата не би трябвало да се интересува от пола на своите жители ", сподели левоцентристкият президент. "Има други идентичности с изключение на мъжете и дамите и те би трябвало да бъдат уважавани ", добави той. Има "хиляда способи да обичаш, да бъдеш обичан и да бъдеш благополучен ", добави президентът.

Новият закон постановява, че "правото на еднаквост има директна и неразривна връзка с правото на недискриминация, здраве, цялост на персоналния живот и реализация на личните витални проекти ".

Аржентинската ЛГБТ федерация приветства "историческия прогрес във връзка с правата ", реализиран с помощта на "активизма на сдруженията ".
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник: По тематиката.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара - Тате, ще изучавам за ясновидец! - К'во!? Я ела в другата стая. - Няма, щото ще ме биеш. - Ми ти си подготвен ясновидец,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниНай-голям спад в абсолютния брой се чака в " Икономика " За ръководител беше определена отново Мая МаноловаТой ще бъде под домакински арест, само че с електронно наблюдениеКакви ще бъдат функционалностите на новата дирекцияВижте признаците, по които можете да разберете, че душата ви се е прераждалаСтава въпрос за митингите на 10 юли и 2 септември 2020 годинаПрограмата се осъществя в 20 обитаеми места в България в партньорство с Асоциация „ Съвременни читалища “Акцията е във връзка съмнителна социална поръчка за сметосъбираща техникаТова реши управлението на лечебното заведениеЧетириногите богаташи на ИнстаграмГорският чиновник, който е бил дружно с Димитър Георгиев по време на бракониерския лов, подаде молбата си за напусканеОказва се, че тази преживелица не е казус на ОстроваДве смъртоносни офанзиви са приключили със гибелта на две бебета горилиТой обаче желае те да са по-екологични Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР