а периода 01 януари – 10 септември 2020 г. данните

...
а периода 01 януари – 10 септември 2020 г. данните
Коментари Харесай

Институции, неправителствени организации и компании заедно в инициатива за безопасно движение по пътищата

а интервала 01 януари – 10 септември 2020 година данните на Министерство на вътрешните работи за пътнотранспортни катастрофи с открито ръководство след приложимост на алкохол сочат, че в 109 от общо 609 са взели участие 109 водачи на възраст сред 18 и 25 години, като всеки един от тях е седнал зад кормилото, откакто е пил. В 36 от случаите установената централизация на алкохол в кръвта е в границите от 0.5 до 1.2 на 1000, а в 73 – над 1.2 на хиляда. Статистиката е показателна за казуса в обществото и за потребността от смяна в мисленето и отношението към виновното шофиране.

В отговор на статистиката институции, неправителствени организации и компании се сплотяват в битката с шофирането след приложимост на алкохол. Министерството на вътрешните работи посредством Главна дирекция „ Национална полиция “ и обществено ангажираните с проблематиката организации в лицето на Българския Червен кръст и „ Каменица “ АД с акцията си „ Алкохолът е неприятен водач “ застават дружно пред въпросите, свързани с сигурността на придвижването по пътищата в страната, с цел да покажат положителния образец на занапред изграждащите привички за шофиране и верни правила на държание на пътя млади водачи.

„ За всички е значимо да се подсигурява сигурността на участниците в придвижването по пътищата, в това число и посредством отговорно държание и ръководство на пътни транспортни средства от водачи в трезво положение. Гарантите сме самите ние както като водачи, пасажери, пешеходци или служащи на пътя, по този начин и като жители и представители на държавни и неправителствени органи и организации. Алкохолът е неприятен водач, по тази причина когато сядаме зад кормилото, не би трябвало да вършим взаимни отстъпки с него “, споделя контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “ при Главна дирекция „ Национална полиция “.

През последните месеци на деен трафик по пътищата акцията „ Алкохолът е неприятен водач “ слага разговора за споделените страсти и споделената отговорност измежду младите водачи на възраст сред 18 и 25 години посредством мотото „ Ключът е в теб “, което откри своето отражение в едноименната ария, основана със специфични послания за виновна консумация, отговорно шофиране и сигурност на пътя. Кампанията слага въпроса Какво е да си #драйвъра на смяната и по какъв начин едно решение избавя животи, давайки за образец отговорно държание на индивида зад кормилото, който би трябвало да откара всички живи и здрави у дома.

В ролята на самобитния #драйвър влязоха разнообразни посланици на акцията като инфлуенсъри, спечелилите от надпреварата „ Най-добър млад водач на България “, проведено от Съюза на българските автомобилисти, както и доброволци на Българския Червен кръст.

Като студент, заместник-координатор на Българския юношески Червен кръст - София и заместник-командир на Младежкия спешен екип - София, и като виновен водач Мартина Жулиянова се включи със своя добър образец в предварителната защита на шофирането в нетрезво положение.

„ Вярвам, че всички ние носим отговорността да бъдем положителният образец в обществото, да се осведомяваме и да се държим будни. Ето за какво за мен да бъдеш #драйвъра на компанията, е предопределение, а купонът си е ваучър без значение дали пиеш, или не. Винаги подсещаме, че алкохолът е неприятен водач, а простите умения избавят животи. След като преминат курс по първа помощ към шофьорските курсове, нашите доброволци са знаещи и можещи и най-много – положителният образец за техни връстници, от които се изисква същата отговорност зад кормилото. Да си водач, преди всичко значи ОТГОВОРНОСТ! “

Повече за акцията „ Алкохолът е неприятен водач “:

Повече за „ Каменица “ АД:

Повече за Молсън Корс и тактиката за стабилно развиване:

За повече информация и при спомагателен интерес към тематиката:

Виолета Найденова

„ От До Консулт “

[email protected]

0887 583 778

Стелияна Касабова

„ Каменица “ АД

0893 31 81 55

[email protected]
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР