А опитите на Руската федерация да попречи на износа на

...
А опитите на Руската федерация да попречи на износа на
Коментари Харесай

Сунак обвини Русия, че се опитва да задуши световната икономика

А опитите на Руската федерация да попречи на износа на зърно от украинските пристанища въздействат върху покачването на цените на храните.

По този метод Москва се пробва да " задуши " международната стопанска система, съобщи английският министър председател Риши Сунак в своя публикация, оповестена в английските медии в навечерието на срещата на Г-20.

Сунак акцентира, че две трети от страните от Г-20 са изправени пред инфлация над 7%, а МВФ предвижда, че една трета от международната стопанска система ще изпадне в криза през идната година.

„ Русия се пробва да задуши международната стопанска система. Трябва да се обединим, с цел да я спрем и да възстановим икономическата непоклатимост “, сподели политикът.

Британският министър председател прикани страните от Г-20 да се координират и да подхващат дейности по пет точки, с цел да избегнат световна рецесия. По-специално, съгласно него, е належащо да се предотврати " превръщането на храната в оръжие " от Русия. Сунак прикани страните, които могат да произведат повече храна или да освободят ресурси, да усилят доставките...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР