А новият главен специалист Петя Тенева познава добре проблемите на

...
А новият главен специалист Петя Тенева познава добре проблемите на
Коментари Харесай

В бургаския кв. Лозово искат тротоари, библиотека, детски кът, видеонаблюдение и фитнес на открито

А новият основен експерт Петя Тенева познава добре проблемите на обитаемото място и ще ги слага по значимост пред Общината

Новият основен експерт на кв. Лозово Петя Тенева ще работи за развиването на квартала и привличането на повече младежи в синхрон с лайтмотива в програмата на кмета Димитър Николов – демографията.

Тенева встъпи в служба предишния понеделник, само че към този момент е наясно какво би трябвало да направи, с цел да модернизира мястото, където живее дружно със фамилията си.

„ Основните въпроси, които жителите на квартал Лозово слагат, са свързани с развиването на инфраструктурата. Техните стремежи са да има повече тротоари за пешеходците. Един от проблемите е обвързван с построяването на ВиК мрежата и възобновяване на пътната настилка след осъществяването на изкопни работи. Другите претенции на жителите на квартал Лозово са свързани с обособяването на нова библиотека, нов детски ъгъл, фитнес уреди навън и разширението на системата за видеонаблюдение “, сподели пред Флагман.бг основният експерт на квартала.

Тенева е кандидатствала за тази позиция. „ Радвам се, че ми беше гласувано доверие и бях утвърдена да я заема. Живея в квартал Лозово от съвсем 20 години. Децата ми също израснаха тук. Познавам проблемите и през годините съм усещала какво липсва и какво ще е добре да се направи. Мисля, че имам вярната мотивация и с доста труд, неизменност и взаимопомощ от съкварталците, с поддръжката на Община Бургас, можем да реализираме много неща, с цел да стане Лозово едно по-добро място за живеене и тук да има повече младежи “, сподели Тенева.

По мотив настроенията измежду локалните и чувството, че има някакво разделяне сред хората в квартала, тя разяснява, че вижда своята роля не като балансьор, а като връзка сред жителите на Лозово и общинската администрация. Убедена съм, че моята предшественичка госпожа Недка Стайкова е направила всичко, което е по опциите ѝ за разрешаване на проблемите на квартала през годините. Моята цел е да работя за това Лозово да се развива и хората да се усещат добре, да са сигурни и спокойни за своето бъдеще “, сподели пред Флагман.бг Петя Тенева.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР