А ние дори не си даваме сметка за това. Нещата,

...
А ние дори не си даваме сметка за това. Нещата,
Коментари Харесай

Навиците, които сериозно застрашават здравето ни

А ние даже не си даваме сметка за това. Нещата, които вършим и които са се трансформирали в табиет, не всеки път са безвредни. Ето кои неща, които вършим, заплашват здравето ни.

6. Пуканки в микровълновата.

Не става въпрос за метода, по който ги приготвяте, а за наличието на царевичното зърно в домашна приложимост. Опасността тук е обвързвана с обстоятелството, че съдържа хемикалът диацетил. Когато се нагрява, непосредствено се озовава в дробовете ви и ги поврежда. За да намалите нездравословното въздействие на този химикал, яжте пуканките студени.

7. Хранене на бюрото в офиса.

Повечето работни места не са пригодени за отмора или обяд. Храненето на бюрото в офиса утежнява стойката, също така въздейства зле и на душeвността, тъй като мозъкът няма време да си почине. Да оставим настрани въпроса с неприятната миризма, която ще остане в офиса до края на деня. Станете и се разтъпчете, починете си. 

8. Отворени обувки в града.

Отворените обувки са съвсем закон през лятото. Какви обаче са рисковете? Много е евентуално да порежете крайници си на нещо, да ударите пръстите си. Възможно е пострадването да докара до зараза, която да се отрази на целия ви организъм.

9. Консумиране на обезмаслено мляко.

На пръв взор звучи, че това си е все мляко, само че просто обезмаслено. Истината обаче е, че сходно мляко няма доста общо с същинското мляко. Лишено е от витамините и вместо това е цялостно с изкуствени добавки. Някои производители прибавят и други нездравословни съставки. Четете етикета.

10. Лоша стойка на тялото.

От значение са височината на облегалката на стола, позицията на тялото ви и така нататък Грижете се за гръбнака си. Когато седите на бюро, внимавайте да не кръстосвате краката си. Движете се деликатно, не правете внезапни придвижвания, с цел да не нараните гръбнака си. Тежестта на тялото ви да пада върху бедрата. Облегалката на стола би трябвало да пасва идеално на извивката на гърба ви. Най-добре се консултирайте със експерт, който да ви помогне да изберете подобаващия стол в офиса и/или у дома, на който прекарвате огромна част от денонощието си.

11. Спане встрани или по стомах.

Всеки си има обичана поза за спане, която не всеки път е най-подходящата. Неправилната поза на спане може да докара до съществени здравословни проблеми. Когато спите встрани, в по този начин наречената ембрионална поза, пречите на диафрагмата да се движи свободно, което води до болки в гърба и проблеми с дробовете. Когато спите по стомах, прилагате огромно напрежение върху всичките си органи, което може да докара и до сърдечни проблеми. Остава да спите по тил, което е най-хубавият вид в здравословен проект. Единствената причина, заради която би трябвало да избягвате тази поза, е, в случай че страдате от сънна апнея.

Към първата част ТУК.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР