а много хора е трудно да се наспят добре дори

...
а много хора е трудно да се наспят добре дори
Коментари Харесай

Много американци искат развод, защото половинките им пречат да спят

а доста хора е мъчно да се наспят добре даже когато са сами в леглото, само че половинката, която хърка или дърпа завивките, трансформира тази цел в нещо непостижимо. Макар и това да не изчерпва проблемите сред чаршафите, "разводът за сън " може да е решение за спасяването на връзката, написа в. "Индипендънт ".
Изследване от 2010 година на Националната фондация по съня откри, че съвсем четвърт от американците са заложили на "развод за сън " - независима спалня, предава Българска телеграфна агенция.
Нова анкета измежду 3000 американци обаче сподели, че още повече биха желали да имат такава опция, само че мнозина се тормозят да издигнат въпроса. Според нея 31 % биха предпочели да спят настрана от половинката си. 10 % пък са показали като причина за завършек на предходна връзка проблеми със съня. Мъжете по-често от дамите желаят лично пространство за сън - 40 % против 38 %.
Дори и разделянето в обособени стаи да е било общо решение обаче, 41,4 % от интервюираните са споделили, че премълчават това пред приятелите и роднините си.
Тъй като не всички могат да си разрешат обособени спални, здравните управляващи дават рекомендации за по-здрав сън. Сред тях са да си лягаме едновременно, да четем книга, да изключим тв приемника. Най-сигурният метод е да си създадем привички и да се придържаме към тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР