А либаба груп (Alibaba Group), най-голямата компания в света за

...
А либаба груп (Alibaba Group), най-голямата компания в света за
Коментари Харесай

Китай глоби Алибаба с 2,8 милиарда долара

А либаба груп (Alibaba Group), най-голямата компания в света за онлайн търговия, бе санкционирана с 18,3 милиарда юана (2,8 милиарда долара) от китайския регулатор на свободната конкуренция. Новината идва на фона на стягането на контрола на Китайската комунистическа партия върху бързо растящите софтуерни компании, съобщи Асошейтед прес.

Партийните водачи са обезпокоени от господството на най-големите китайски интернет компании, които се разрастват във финансите, здравните услуги и други чувствителни браншове. Партията разгласи, че използването на антимонополните закони, изключително в софтуерния бранш, е приоритет тази година.

Алибаба бе санкционирана поради "злоупотреба с преобладаващото си състояние ", с което се лимитира конкуренцията на търговците на дребно, които употребяват нейни платформи, и за възпрепятстване на свободното придвижване на артикули, се показва в официалното съобщение на Държавната администрация за пазарно контролиране.

Глобата се равнява на 4 на 100 от продажбите на Алибаба за 2019 година, които са били 455,7 милиарда юана или 69,5 милиарда $.

Алибаба приема глобата и дава обещание да работи съгласно закона допустимо най-старателно, се показва в официално съобщение на компанията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР