А именно, странните изявления от политици и активисти от ГЕРБ-СДС

...
А именно, странните изявления от политици и активисти от ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Новата тактика на ГЕРБ: Като не можем да махнем Асен Василев, пон...

А точно, странните изказвания от политици и деятели от ГЕРБ-СДС отпреди няколко дни, че най-добре финансовият министър и съпредседател на Политическа партия Асен Василев да стане вицепремиер в мандата на Мария Габриел.

 

Зад този алогизъм от страна на ГЕРБ-СДС има минимум две цели. Първата е да заблуди почитателите на ПП-ДБ, че Василев към този момент се е сдушил с ГЕРБ и е част от техния тим. Няма по-сигурен метод съпредседателят на Политическа партия да бъде злепоставен пред своите и да загуби позиции в партията. Втората цел е да провокира ерес сред премиера Николай Денков и финансовия му министър – пък дай Боже да се заловен за гушите за вицепремиерския пост. След като обаче Василев не прояви никакъв интерес, а Денков тотално умъртви интригата, като изясни какъв брой ще се радва да види своя съпартиец в ролята на вице, за водача на ГЕРБ Бойко Борисов наподобява не остана нищо друго, с изключение на да призове да се съблюдава първичната спогодба за ротацията.

 

Дали тази конспирация съответства инцидентно с недобре изпипаната офанзива против Асен Василев и съпартиеца му Даниел Лорер към парцела на Чаталджа остава мистерия. Но няма по какъв начин да не отбележим, че дамата с винетките, покупател на парцела, е получила сериозен пробив в бизнеса си не в този момент, а откакто е взела лиценза за народен снабдител по времето на ГЕРБ през 2019 година. И до идването на кабинета Денков, когато най-сетне бяха лицензирани други снабдители, си беше монополист. Да напомним, че в предходното Народно заседание ПП-ДБ предложиха законопроект, с който таванът на таксите за медиаторите на винетки трябваше да се понижи от 7% на 3%, само че ГЕРБ се възпротивиха. Сега, предизвикани от Фейсбук абсурда към лицата на Политическа партия, депутатите от ПП-ДБ го внесоха още веднъж - и в този момент гласуването няма по какъв начин да мине под радара.

 

Асен Василев е закрепостен при ротацията сред Денков и Габриел и това е въпрос на оцеляване на сглобката. Но няма подозрение, че до последно ще има офанзиви и опити да бъде дискредитиран. Защото всяко решение на Министерски съвет наложително се съгласува и с финансовото министерство. А ГЕРБ надали харесват това. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР