А другото послание, което е по-силно, е, че съветската армия

...
А другото послание, което е по-силно, е, че съветската армия
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Въпросът с паметника не е решен поради игри и ходове на руското посолство

А другото обръщение, което е по-силно, е, че руската войска дружно със себе си носи един руски режим, който никак не е по-добър от фашисткия.

 

Навремето доктор Жельо Желев бе описал в книгата си " Фашизмът ", че той е безспорна прилика на комунизма и противоположното. Така че в действителност в случай че кажем, че руската войска ни е освободила от нещо, би трябвало безусловно да кажем дружно с това, че тя на окупационен принцип ни вкара в един тоталитарен режим, в който нямаше партии. Тук доста се приказва за памет, а хората помнят, ли че в продължение на 45 години имаше една единствена партия. Общество, в което не можеш да пътуваш, не можеш да даваш мнение, има единствено идеологически устав. Общество, което си мазета интелигенцията и елита със започването. Всичко това символизира този монумент. И това не може да бъде в центъра на София ",каза още той по Би Ти Ви.

 

" Това решение е взето през 1993 година и от този момент стартират всевъзможни ходове и игри то да не се осъществя, с директното присъединяване на съветското посолство и на съветската дипломация. И в този момент, което е чудно в някакъв смисъл, за повторно съветът взима същото решение 30 години по-късно. Съвсем различен състав, който изрази волята на софиянци, които са избрали този СОС, както и оня, че този монумент не би трябвало да се събори, а да не е на това място ", безапелационен бе Лозанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР