А днеска е петък. А на мене така не ми

...
А днеска е петък. А на мене така не ми
Коментари Харесай

А, господин депутатът е сърдит

А днеска е петък. А на мене по този начин не ми се работи, че ми се реве. И се чудя по какъв начин да се отърва и да изклинча. И внезапно – опозицията парламентарна, вярна и прелестна се явява с ослепителен образец. Помислих, помислих – гениални са.

И аз, като тях – обадих се на редакторите ми и им споделих, че до момента в който Валери Симеонов не подаде оставка, аз няма да стъпя в редакцията. Те, откакто стопираха да се смеят, ми споделиха, че може и изобщо повече да не ходя…

Малко се тормозих, почтено казано и… отидох. А в този момент се пробвам да намеря дали написа някъде кой им е редактор на тия в Парламента. Пише, но не съм сигурен правилно ли е – бил народът. Чудесен редактор е това, в случай че е правилно. Търпелив.

„ Българска социалистическа партия няма да влезе в пленарната зала даже и за работа по бюджета. Докато Валери Симеонов не си отиде, има заплаха страната да остане без бюджет. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски “.

Свиленски сподели още и: „ Продължаваме да не се записваме, Народното събрание по този начин не може да работи. Този парламент си отива… “

Не знам за какво думата „ изнудване “ ми се върти в главата…?

Каза го значи Свиленски вечерта и още на идната заран думите му се оказаха оракулски: „ този парламент си отива… “

Не, не си „ отива “, „ отиде “ си. Любопитно ми е господин депутатът, до момента в който е в самоотлъчка и отпуск, дали му текат пари по заплатата – за този почивен ден? За тези почивни дни? Това не е реторичен въпрос, сериозен съм. Интересува ме дали, до момента в който си играят на стражари и апаши и си пишат почивен ден, аз не преставам да ги храня.

Последователни са – дадоха обещание да си отидат и си отидоха. За другите обещания, през годините, не бяха по този начин изпълнителни.

Да, и аз не съм най-големият почитател на вицето Симеонов, а изцепките му са по този начин чутовни, че в учебниците някой ден ще се загатват. Но също по този начин ме интересува през 2019 година да имаме бюджет. А вие, там в Парламента, не ходите на разходка или от досада, а тъй като имате работа за извършване.

Да, споделя се „ изнудване “ това, тъй като имате по какъв начин да ни държите в напрежение и се възползвате. Така можете да поискате всичко – споделя се „ откуп “. Държите цяла страна за пленник. Нали сте солидарни с протестиращите майки? Те, съгласно вас, нямат ли потребност от бюджет за идната година?

И още – с изключение на няколкото от вас, опозиционери, които яхнахте митинга на майките, с цел да си вършиме PR, качихте им се на главите, на тези дами, които се борят със зъби и нокти за бъдещето си – та, какъв брой други от вас отидоха да ги поддържат? Ей по този начин – без фотографи в близост, от състрадание, а не за реклама? Защо, вие – заинтригуваните от ориста им доброжелатели, не отидете да подкрепите митинга им да вземем за пример, вместо след работа… или там, където ходите денем, да се прибирате на топличко у дома, на уютно?

Държите и тях за заложници. Тяхното бъдеще също е заложено в бюджета.

Държите нас за заложници. Нашето бъдеще е заложено в бюджета, а и в останалата част от това, което сякаш наричате работа, законодатели…

Защо, по какъв начин, по кой метод на всички нас ни се постанова да съблюдаваме правила и да се съобразяваме с живия живот, а господин депутатът да е все над нещата? Депутатът в БГ Народното събрание е нещо, което самò си дефинира и гласоподава заплатата, почивката, самò си дефинира дневен ред, единствено си дефинира работното време (кога и дали изобщо да върви на работа), любува се на такава независимост, която е немислима за нито един служащ. А взема заплата, като за петима служащи. А в този момент, видите ли – е ядосано и не желае да върви на работа, до момента в който не му изпълнят желанията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР