а днешната дата - 17 декември, православната църква почита св.

...
а днешната дата - 17 декември, православната църква почита св.
Коментари Харесай

Празник е! Имен ден празнуват всички с имената...

а днешната дата - 17 декември, православната черква уважава св. оракул Данаил.

Св. оракул Данаил е обвързван с вавилонския цар Навуходоносор, който сънувал мистериозен сън, който прекалено много го смутил.

Но като се събудил, той не запомнил какво тъкмо е сънувал. За да отстрани тежкото усещане, което оставил сънят у него, царят повикал при себе си халдейските учени и сънотълкуватели, като им споделил, че желае да схванат какво тъкмо е сънувал и да му разтълкуват смисъла на съня.

Никой, несъмнено, не могъл да стори това, тогава царят се разгневил и осъдил всички вавилонски мъдреци.

Застрашен от такава орис бил и Данаил, дружно с други трима - Ананий, Азарий и Мисаил. Пророкът помолил царя да им даде няколко дни пролонгация, надявайки се на Бога, който молел да му открие тайната.

Бог чул молитвата на Данаил и тримата му приятели и насън им разкрил всичко, което трябвало да знаят - какъв е бил съня, пропуснат от царя и какво тъкмо значи.

Сънят предсказал рухването на доста царства и началото на безконечното царство, което имало да се открие след дохождането на Иисуса Христа – царството на Христовата истина и берекет.

След като Данаил обяснил съновидението на цар Навуходоносор, той изумен от неговата мъдрост, му поверил една от най-важните длъжности в страната – началството над всички вавилонски мъдреци.

Днес имен ден честват всички, които носят прелестните имена Данаил, Даниел, Даниела, Данко, Анани, Данаила.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР