а 2 октомври се навършват 26 лета от покушението срещу

...
а 2 октомври се навършват 26 лета от покушението срещу
Коментари Харесай

Врачки предсказаха 3 премиерски покушения

а 2 октомври се навършват 26 лета от покушението против някогашния министър председател Андрей Луканов. Малцина подозират, че той e третият български министър председател (бивш или действащ), умрял при атентат след Стефан Стамболов (03.07.1895) и Димитър Петков (26.02.1907). Трагичният завършек на видния социалист, считан и за татко на доста от милионерите в България, наподобява повече на Стамболовия. Причината е, че и двамата стават жертва на скрит план, и двамата – откакто към този момент не са на власт. И на двамата гадателка предсказва гибелта приживе. Всъщност към тези събития има толкоз митове и тайни теории, че към този момент са станали част от актуалната митология и градския фолклор.

През 90-те години в средите на хората с паранормални качества интензивно се разяснява, че петилетка преди украински убийци да видят сметката на Луканов, негов съпартиец и консултант е ходил при Ванга в Рупите. Той имал някакъв проблем с кариерното развиване, както и с родственици, с които делил парцел. Заради всичко това индивидът решил да се допита до Петричката гадателка, както ясновидката е наричана в тези години.
Фолклор
Според градския фолклор на изпроводяк Ванга споделила на социалиста да предадат на Луканов незабавно да пристигна при нея. „ Да му кажете на шефа си да пристигна или да ми се обади по телефона. Тръгнал е по доста тъничък лед и скоро ке се удави “, размахала пръст пророчицата, очевидно виждайки Дамоклевия меч над мастития политик. В тези дни обаче той е на върха на властта и славата си като министър председател и не обърнал внимание на поканата на неуката жена.

През 1993 година тя още веднъж му изпратила обръщение, реди още градският фолклор. Тогава народен представител, проводен тайно от Александър Лилов, посетил Ванга около задаващите се нови избори. На „ Позитано “ 20 били обезпокоени от канонадата от вотове на съмнение, с които от Съюз на демократичните сили желали да катурнат експертното държавно управление на Любен Беров, поддържано и от Българска социалистическа партия.
Предсказание
Феноменалната жена предрекла, че кабинетът ще устиска до шест вота до идната година, само че занапред предстояли още исблъсъци. Твърди се, че тогава пророчицата още веднъж поискала да се види с Андрейчо. Ала той за следващ път се отнесъл с неуважение към поканите й за сгледа, защото бил върл материалист – вярвал единствено в Мамона на парите.

На 11 август през 1996 година Ванга предава Богу дух, изпълнила и преизпълнила задачата си на земята да оказва помощ на хората и да потвърждава, че с изключение на веществен свят има и нравствен подобен. Два месеца по-късно - на 2 октомври, някогашният министър председател е убит пред дома си на ул. „ Латинка “ №15. Тогава в качеството си на народен представител, тръгнал към Народното събрание, само че не запомнил някакви значими документи и се върнал. Докато му отворят външната врата, той към този момент лежал в локва кръв, „ разпънат “ от четири патрона. Мотивите и до през днешния ден остават мистерия, само че в дъното прозират игри за съветския газ и енергийната мафия. Малко преди кончината си емблематичният социалист е имал скандал, след който напуща УС на „ Топенерджи “ - българо-руско сдружение, с което Кремъл в тези години диктува газовия бизнес на Балканите.
Черна прокоба
За разлика от Луканов огромният български общественик Стефан Стамболов е стоял на другия полюс – той вярвал в духовния свят и посланията му, само че макар предизвестията оттова живеел като за последно. Езотерици споделят, че той в живота си е натрупал доста неприятна карма, която трябвала да се изкупи с кръв. Всъщност огромният български общественик, бунтовник, публицист и стихотворец получава много поличби, преди да бъде съсечен на улицата на 3 юли през 1895 година

Като млад Стамболов отпътува за Одеса, с цел да учи в Духовната семинария. Там бъдещият хъш две години учи Евангелието и жития на светии, само че е изключен поради връзки с съветски революционери. По-късно вярата му се изкривява в суеверия.
Хазарт
Фаталистичният му светоглед се ускорява от неговата привързаност към хазарта. Някогашният хъш играел на карти с всеки, който можел да постави пари или някаква полезност като залог. Веднъж той посещава Търново. Там инцидентно попада на една гледачка на кафе и взема решение да се заприказва с нея. Тя му предсказва, че ще стане огромен човек, най-големият в страната, само че внезапно вижда нещо в чашата и побягва като кошута. Гавазите на държавника я настигат и я връщат. Тогава тя признава, че се е уплашила, тъй като видяла в утайката главата на Стамболов, отсечена, да се търкаля. Циганката обаче рекла, че несъмнено се е объркала. Така или другояче това знамение се запечатва в съзнанието му. За това свидетелства и неговият остарял сподвижник Никола Обретенов, пред който революционерът политик споделил прокобното предсказване. Вече по време на неговото ръководство Стамболов е защитаван зорко. Ескорт на конна полиция постоянно съпровожда файтона му, а пред неговия дом пазят стражари. Причината е, че като министър-председател той си печели много врагове. Докато е на поста, през 1891 година е изработен опит за нападение против него току пред столичната сладкарница „ Панах ” (днес хотел „ България ”). Тогава вместо него по простъпка е погубен финансовият му министър Христо Белчев. Дали поради преживения потрес, само че Стефан Стамболов стартира да сънува, че убитият Белчев го вика от оня свят – явен знак, че е пристигнало и неговото време.

Оттогава Стамболов взема драконовски за времето си ограничения за сигурност, въоръжава се и с броня и револвер. Тъй като по това време Националната работа за защита (НСО), която през днешния ден варди държавниците, още не е била основана, функционалностите й се изпълнявали от полицията. За 30 сребърника и една ракия обаче всеки жандарм ставал евентуален нападател.
Приеми
Дори на приемите в княжеския замък, където ограниченията за сигурност били извънредно високи, с него вървял персоналният му бодигард Гунчо Тодоров, някогашен бунтовник.
Нещата обаче се трансформират радикално, откакто Стефан Стамболов пада от власт на 18 май 1894 година Управлявал е с твърда ръка, съвсем диктаторски, в продължение на седем години и си е спечелил доста врагове. Доста от тях в този момент мечтаят да си уредят сметките с него. Пред дома му се събирали тълпи и крещели обиди, а по улиците го замервали с камъни. Негови съратници са нападани и бити. Три месеца след рухването му от власт пред къщата на Стамболов е сложена полицейска защита. Предлогът е неговата сигурност. През август 1894 година Стамболов е упрекнат в засегнатост на княза поради изявление, обещано на немския вестник " Франкфуртер цайтунг ". Пускат го под гаранция от 35 000 лв., които той и съпътстващите го другари прозорливо носят със себе си. Сумата за времето си е голяма - един имот в центъра на София тогава се продава за 10-20 хиляди лв..
През октомври 1894 година е основана парламентарна анкетна комисия, която би трябвало да проверява злоупотребите на Стамболовото ръководство. Имотите му са сложени под запор.

На 7 март 1895 година някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Илия Луканов разкрива пред Стамболов квалифицирания скрит план за убийството му.
Конспирация
Конспирацията отново се готви от участници в яловото нападение, при което умира Белчев. Наум Тюфекчиев, който имал пръст и в първия атентат, желал да отмъсти за гибелта на брат си Денчо. Последният бил пребит до гибел в полицията след убийството на Белчев. Другият уредник, Григор Начович, е министър на външните работи в държавното управление на Константин Стоилов и политически съперник на Стамболов. Според проекта той трябвало да обезпечи леки присъди на убийците, в случай че ги заловят. За реализатори са привлечени група македонски комити, измежду които е и другият палач на Белчев, Михаил Ставрев-Халю.
Никола Обретенов, остарял сподвижник на някогашния министър председател, предлага да му помогне да напусне страната незаконно. Настоящите управляващи обаче осуетяват това, като му отхвърлят паспорт.

Месец преди съдбовното нападение Стамболов още веднъж сънува Белчев. Но не трансформира метода си на живот - все по този начин върви на лов, в заведения и по улиците, въпреки и постоянно с бодигарда си Гунчо. Любимо място му е новооткритият Юнион клуб на ъгъла на улиците " Раковски " и " Иван Вазов " (днес там има градинка). Неговият другар Иван Салабашев си спомня, че един път Стамболов му споделил своите неприятни интуиции. А на въпроса " за какво тогава не си седи вкъщи " огромният български общественик дал отговор: " Те така и така, все ще ме убият. По-добре е да ме убият на улицата, та да умра самичък, в сравнение с да хвърлят в къщата ми бомба, та около мене да пострадат жена ми и децата ми. "

Стамболов е съсечен на улицата в едно от най-кървавите и жестоки покушения у нас. Дни по-късно той умира от раните си в болничното заведение, с което и черното знамение на кафегледачката се сбъдва.
Жълта рокля в пророчеството за Индира Ганди
Още едно знамение, този път на настоящ министър-председател, се приписва на българския феномен Ванга. През 1979-а при нея идва мъж, изпратен персонално от министър-председателката Индира Ганди, да пита нещо. Ванга предизвестила, че сега всичко е умерено, само че рано или късно на шефката му й се написа атентат. Освен това рекла да не пуска Индира момчето си да лети.

Един от синовете й умира в самолетна злополука.

Твърди се, че още през 1969 година Ванга е имала много показателно привидение за убийството на индийската министър-председателка. Тогава тя рекла по този начин: " Ще я погуби роклята й. В дима и огъня виждам оранжево-жълта рокля! ". Ганди е убита от защитата си на 31 октомври 1984 година. Индийската министър-председателка се готвела за значима среща и решила да не облича под роклята си тежката бронирана жилетка.

Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР