а 11 септември (петък), от 14 ч. ще се състои

...
а 11 септември (петък), от 14 ч. ще се състои
Коментари Харесай

Обявяват победителите в „Работилница за репортери 2020 – Книга на спомените“

а 11 септември (петък), от 14 ч. ще се състои най-чаканата и вълнуваща част от ученическия проект-обучение на EspressoNews – „ Работилница за кореспонденти 2020 – Книга на спомените” – церемонията по награждаване на най-добре представилите се участници! Събитието ще се организира и ще събере всички възпитаници, присъединили се в плана, техните родители, другари, преподаватели и публични лица.

Водещ на награждаването ще бъде Елина Алипиева от град Враца, която е победител в миналогодишното издание на плана – „ Работилница за кореспонденти 2020 – Пътят към дома”.

Конкурсът „ Работилница за репортери” се организира за пета поредна година, а за четвърта, e под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел. Учениците се борят за купата „ Репортер на Espresso News”, като спечелилият ще получи пътешестване до Брюксел и посещаване на Европейския парламент, предоставено от Ева Майдел.

Най-изявените участници ще имат опция да продължат своето обучение в журналистическа компетентност в мечтана от тях дисциплинираност в катедра „ Медии и публични комуникации” на Университет за национално и международно стопанство (УНСС), без полагане на наложителния изпит по „ Български език и литература”. Приемът им ще се осъществя единствено след събеседване.

Работите на участниците бяха оценени от жури в състав: Филипа Иванова, доцент доктор Стела Ангова – УНСС, Евелина Павлова, Неда Василева, Димитър Абрашев и Драгомир Симеонов.

Ментори на участниците бяха одобрените публицисти и академични преподаватели Доника Ризова, Калина Влайкова, Илина Бисерова, Марина Стоименова, Емил Спахийски, Васко Мавриков и гл. ас. доктор Иван Вълчанов от катедра „ Медии и публични комуникации” в Университет за национално и международно стопанство.

В петото издание на обществения план се включиха над 100 деца от междинни учебни заведения в обитаеми места от съвсем цялата страна, измежду които Банкя, Благоевград, Божурище, Ботевград, Враца, Вършец, Галиче, Годеч, Добрич, Дупница, Елин Пелин, Лом, Мездра, Монтана, Петрич, Русе, Своге, София, Чавдар, Челопеч, Чипровци, Хасково и други

Те извършиха седем задания в разнообразни журналистически и литературни жанра – репортаж, есе, пътепис, разбор, коментар, портрет и изявление и сътвориха над 350 материала, като над 280 от тях откриха своя път и читатели на страниците на районния новинарски портал EspressoNews.bg.

се организира под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел. NOVA е медиен сътрудник.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР