а 104-и ден недоволни от властта се събраха на пл.

...
а 104-и ден недоволни от властта се събраха на пл.
Коментари Харесай

104-та вечер на антиправителствени протести, демонстрантите запалиха маски

а 104-и ден недоволни от властта се събраха на пл. "Независимост " в София. Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на третото държавно управление на премиера Бойко Борисов, последвана от предварителни парламентарни избори, както и отдръпването от поста на основния прокурор Иван Гешев.

Малко след 20.30 часа протестиращите потеглиха на обичайното си шествие и блокираха "Орлов мост ".



Тема на днешния митинг беше и заповедта за носенето на маски навън още веднъж. Демонстрантите възпламениха маски, а от трибуната на митинга намекнаха, че ще отговорят на заповедта на здравния министър с яйца.

Днес "Отровното трио " предложения на работна среща главните извънпарламентарни сили за основаване на мрежа и работни механизми за отбрана честността на вота при идните парламентарни избори. Мотивите за поканата са всеобщите злоупотреби в границите на изборния развой в интерес на ръководещата партия и бездействието на правораздавателните органи при корист с това главно конституционно право, осведоми БГНЕС.

След разработване на функциониращи механизми, които да попречат на изкривяването на изборните резултати, те ще бъдат оповестени обществено, с цел да може всеки български жител да се осведоми или да се включи в отбрана на свободните почтени избори в България, обявиха още от "Отровното трио ".

Снощи протестиращите "сготвиха омлет " пред постройката на Министерството на защитата, а по-късно яйцата полетяха и към военното министерство.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР