снимка: pixabay.comПолицията е предприела разследване на нападението. Все още не са ясни конкретните мотиви

...
снимка: pixabay.comПолицията е предприела разследване на нападението. Все още не са ясни конкретните мотиви
Коментари Харесай

Седем гръцки митрополити бяха хоспитализирани, след като са били залети с киселина от свещеник

снимка: pixabay.com

Полицията  е предприела  следствие  на нападението. Все още не са ясни съответните претекстове за офанзивата.

Гръцки духовник заля с киселина 7 митрополити. Нападението е било осъществено от  духовник от Верийската епархия с лед решение за отстраняването му от работа, признато от Синодалния съд, осведоми гръцката организация АНА-МПА и Българска телеграфна агенция.

37-годишният духовник, който е бил съден по обвинявания, свързани с приложимост на опиати, е задържан.  Полицай, който помагал за арестуването на обвинения, също е бил ранен, потърпевши са и двама юристи.

Полицията уточни, че  към този момент не е ясно каква тъкмо киселина е употребена , само че добави, че  пострадалите са с изгаряния.

Това е  невиждан случай,   драматичен случай , съобщи министърът на опазването на здравето на Гърция Василис Кикилиас, откакто посети Атинската болница, в която са признати митрополитите.

Той уточни, че  трима от митрополитите са тежко ранени,  като един от тях е превозен в болница, в която ще му бъде направена и пластична интервенция.

Кикилиас съобщи, че министър председателят Кириакос Мицотакис го е помолил непрекъснато да го осведоми за здравословното положение на потърпевшите.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР