Испания разгроми Словакия с 5:0 в мач от последния кръг

...
Испания разгроми Словакия с 5:0 в мач от последния кръг
Коментари Харесай

Испания се развихри, но остана на две минути от върха в групата

Испания разгроми Словакия с 5:0 в мач от последния кръг на група 5 от Евро 2020. Изразителният триумф обаче се оказа непълен за първата позиция, на която приключи Швеция след трагична победа с 3:2 над Полша в другия дуел. Скандинавците окупираха върха с помощта на гол в третата от петте добавени минути.

Така в осминафиналите " Ла Фурия Роха " ще се изправи против Хърватия, до момента в който шведите чакат някой от най-хубавите трети.

На " Ла Картуха ", в Севиля, испанците получиха дузпа още в 11', осъществяването на Алваро Мората от бялата точка обаче беше едва и Мартин Дубравка избави. Половин час след началото на дуела словашкият вратар се трансформира от воин в виновник, отбелязвайки си безразсъден автогол.

Снимка: Getty Images

Нова неточност на стража на британския " Нюкасъл " разреши на Аймерик Лапорт да означи с глава за 2:0 в интерес на Испания в добавеното време.

През втората част Пабло Сарабия повиши на 3:0 в 56', 11 минути по-късно влезлият като запаса Феран Торес също се разписа, а в 71' Юрай Куцка си вкара автогол за крайното 5:0 за Испания.

Разгромът е петият с такава разлика на европейско състезание и първият от 2004 година насам, когато Швеция победи България с 5:0. Испания вкарва 5 гола в един мач от шампионат на Стария континент за първи път в историята, при 43-ия си опит.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР