Колумбия е страната с най-голямото разнообразие от пеперуди в света.

...
Колумбия е страната с най-голямото разнообразие от пеперуди в света.
Коментари Харесай

Страната с най-голямото разнообразие от пеперуди в света

Колумбия е страната с най-голямото многообразие от пеперуди в света. Тя е дом на почти 20% от всички известни типове. Това гласи изследване, оповестено от Природонаучния музей в Лондон, предава Франс прес, представена от БГНЕС.

Международен екип от учени каталогизира 3642 типа и 2085 подвида локални пеперуди в документ, озаглавен „ Контролен лист на колумбийските пеперуди “. 

" Повече от 200 типа пеперуди се срещат единствено в Колумбия ", описа Бланка Уертас, старши куратор на сбирката от пеперуди в Природонаучния музей в Лондон, който беше част от изследователския екип.

Изследователите по плана са пътували в цяла Колумбия, анализирали са над 350 000 фотографии и са изучавали информация, събирана от края на 18 век, оповестяват от музея.

" Защитата на пеперудите в Колумбия би помогнала и на отбраната на горите, както и за оцеляването на други редки типове ", сподели още Уертас.

Между 2000 и 2019 година Колумбия е изгубила близо 2,8 милиона хектара гори, което е повърхност, равна на тази на Белгия, съгласно департамента по обмисляне в страната. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР