САЩ и Германия изграждат единен фронт срещу всяка провокация на

...
САЩ и Германия изграждат единен фронт срещу всяка провокация на
Коментари Харесай

САЩ и Германия обявиха единен фронт срещу всяка руска провокация

САЩ и Германия построяват " обединен фронт " против всяка " провокация " на Русия в Украйна, увери през днешния ден американският държавен секретар Антъни Блинкън на взаимна конференция в Берлин с немския си сътрудник Хайко Маас, съобщи Франс прес.

" Германия и Съединени американски щати ще продължат да градят обединен фронт против всяко рисково или провокативно деяние на Русия, без значение дали става дума за посягане против териториалната целокупност на Украйна " или за " хвърлянето в пандиза на Алексей Навали и за дезинформация в нашите демокрации, съобщи Блинкън.

Държавният секретар сподели също, че газопроводът " Северен поток 2 " е съветски геополитически план, който подкопава сигурността на Украйна и посочи, че Съединени американски щати желаят да подсигуряват, че Русия няма да употребява енергоносители " като средство за насила, като оръжие против Украйна или който и да е в Европа ", съобщи Ройтерс. Блинкън уточни, че Вашингтон е решен да откри дали може да извлече нещо положително от сложната обстановка и да укрепи енергийната сигурност на Европа.

Германският първи посланик Маас сподели, че Иран и международните сили бележат прогрес в договарянията за възкръсване на нуклеарното им съглашение от 2015 година, само че към момента следва превъзмогването на огромни трудности. Маас добави, че договорка е допустима даже и след успеха на твърдолинеен политик на президентските избори в Иран. " Вървим напред малко по малко във всеки кръг на договарянията и допускаме, че в подтекста на иранските (президентски) избори съществуват положителни благоприятни условия за тяхното привършване в обозримо бъдеще ", съобщи Маас на конференцията след диалозите си с Блинкън.

Блинкън предизвести за потреблението на насилствен труд в китайския Синдзян-уйгурски самостоятелен район, където немският автомобилостроител " Фолксваген " има цех. " Мисля, че е наша обща отговорност да създадем всичко по силите си, с цел да подсигуряваме, че продуктите, които може да са резултат от насилствен труд, не влизат в нашите страни ", посочи Блинкън на конференцията.

Той прикани също да не се изнасят технологии или артикули, които може да се употребяват за угнетяване на хора и за лишаването им от съществени права.

В навечерието на среща на високо ниво в Берлин за Либия, дестабилизирана от десетгодишен спор, държавният секретар настоя за евакуиране на всички непознати сили от севернофриканската страна. Споразумението за преустановяване на огъня от 23 октомври би трябвало да бъде изпълнено напълно, в това число с изтеглянето на всички непознати сили от Либия, сподели Блинкън. " С Германия споделяме обща цел за суверенна Либия, постоянна, единна и сигурна, свободна от всяка задгранична интервенция. Това заслужават хората там, това е от значително значение за районната сигурност ", аргументира се Блинкън, който през днешния ден стартира европейска обиколка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР