Външният министър на Северна Корея изключи всякакви разговори със САЩ,

...
Външният министър на Северна Корея изключи всякакви разговори със САЩ,
Коментари Харесай

Северна Корея изключва всякакви разговори със САЩ

Външният министър на Северна Корея изключи всевъзможни диалози със Съединени американски щати, като настоя, че разговорът с Вашингтон " няма да ни води на никое място ", съобщи " Франс прес ".

Коментарите му идват откакто Сун Ким, пратеникът на Съединени американски щати, отговарящ за договарянията със Северна Корея, посети Южна Корея тази седмица в опит да рестартира дипломацията с нуклеарно въоръжената страна.

Но очакванията на Съединени американски щати за възкръсване на договарянията бяха отхвърлени от авторитетната Ким Йо-чен, сестрата на вожда на Северна Корея, казвайки, че Вашингтон имал " неправилни " упования за разговор.

Външният министър Ри Сон-гуон съобщи, че приветства отхвърлянето от страна на Ким на " прибързаното решение, догатки и упования на Съединени американски щати ".

" Ние не обмисляме даже опцията за какъвто и да е контакт със Съединени американски щати, камо ли да го имаме, което да ни води на никое място, единствено да отнеме скъпо време ", сподели той, представен от държавната новинарска организация.

След успеха на президента на Съединени американски щати Джо Байдън двете страни възприеха изчаквателно отношение към връзките - за разлика от дипломатическото пътешестване с влакче в увеселителен парк при Доналд Тръмп, което докара до исторически срещи с водача Ким Чен Ун, само че няма съглашение за разглобяване на нуклеарния боеприпас на Север.

Белият дом даде обещание " на практика, калибриран метод " - в това число дипломатически старания - в скорошен обзор на тактиката си да убеди обеднелия Север да се откаже от нуклеарната и ракетната си стратегия.

Разговорите сред Вашингтон и Пхенян от дълго време са в застой поради интернационалните наказания, наложени на ядрено-въоръжената страна и от това, което Север би трябвало да се откаже в подмяна на тяхното повдигане.

Лидерът Ким съобщи предходната седмица, че Пхенян би трябвало да се приготви както за " разговор, по този начин и за борба " с Вашингтон - с акцент върху последния.

В изказването си от вторник Ким Йо Йонг се подигра на неотдавнашните мнения на американския консултант по националната сигурност Джейк Съливан, който назова забележките на брат си " забавен сигнал ".

Съобщава се също, че Пхенян признава, че страната се оправя с хранителната рецесия - бие паника в страна, която от дълго време се бори да се изхрани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР