Любителите на операта и балета ще могат да гледат представления

...
Любителите на операта и балета ще могат да гледат представления
Коментари Харесай

Музи на водата се открива с Жената от езерото

Любителите на операта и балета ще могат да гледат представления навън на езерото "Панчарево " и тази година. След триумфа на миналогодишното издание, в условия на пандемия, Софийската опера и балет открива за повторно летния фестивал "Музи на водата “
С обич край езерото стартира тазгодишното издание на фестивала. Със съдействието на Италианския културен институт за първи път у нас ще се играе спектакълът "Жената от езерото ".

Операта е на Джоакино Росини по едноименната поема на сър Уолтър Скот.

"Репертоар, който е ориентиран и с тематична основа. Това прелестно езеро да бъде претворено в музика, в спектакъл, в игра. в драматургия. Така че "Жената от езерото “ е това заглавие - тайнствено, мистично, което носи една същинска сила ", показа съобщи Bulgaria ON AIR режисьорът Пламен Карталов.

След дълги подготовки и прекарана в очакване година, сопраното Мария Радоева ще изиграе основната роля на Елена. Действието се разиграва в Шотландия през XVI век, по времето Крал Джеймс Пети, чието сърце е в плен от хубостта на Елена.

"Тази опера има всички страсти - от най-лирични до най-драматични фойерверки и вокално, и театрално ", показа Мария Радоева.

Сърцето на Елена обаче принадлежи на Малкълм, който е подготвен да кръстоса шпаги с най-влиятелния мъж в Шотландия, с цел да резервира любовта им. В ролята на Малкълм обаче влиза не мъж, а жена - оперната певица с опит в мъжкия репертоар Виолета Радомирска.

"На първо място, без значение в каква роля се превъплъщаваме, за нас това е опция след този дълъг интервал на ограничавания, да бъдем на сцената, да бъдем в контакт с музиката. Познато ми е, прави ми удоволствие, друго е, предизвикателство е ", уточни Виолета Радомиркса.

Проектът е част от програмата "Опера в парка “ към Столичната община. "Музи на водата “ ще продължи до 17 септември. Част от програмата, обединила в себе си опера, балет и мюзикъл, са спектаклите "Лебедово езеро “, "Мама мия “, "Шрек “, “Кармен “ и други.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР