Изпълнителният директор на ДФ Земеделие Борис Михайлов не е осъждан

...
Изпълнителният директор на ДФ Земеделие Борис Михайлов не е осъждан
Коментари Харесай

Антон Кутев: Шефът на ДФ Земеделие не е осъждан и е оправдан

Изпълнителният шеф на Държавна фирма " Земеделие " Борис Михайлов не е осъждан и е оневинен по всички обвинявания . Това оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

По думите на Михайлов през 2004 година се опитал да понижи корупцията в данъчната система, по тази причина бил задържан .

" Сега във Фонд " Земеделие " отново ще се опитам, по тази причина ГЕРБ се пробват да ми нанесат имиджови вреди. Това съобщи новият началник на Фонд " Земеделие " Борис Михайлов на конференция.

Думите му са в отговор на, че той е бил съден за данъчни измами по отношение на 15 млн. лева от Данък добавена стойност. По това време Михайлов е бил шеф на данъчното ръководство в столичния регион " Овча купел ".

Следващият път ще си диря правата в съда , закани се Михайлов.

" Новоназначеният началник на ДФЗ Борис Михайлов е оневинен по всички обвинявания ", заяви представителят на служебното държавно управление Антон Кутев по време на брифинг в Министерския съвет. На брифинга бяха показани документи, в това число и издадено удостоверение за съдимост на Борис Михайлов.

На конференцията присъстваше и представителят на служебния кабинет Антон Кутев. " Да, против него са водени каузи, през 2008 г, само че наказателното произвеждане е прекъснато . Водени са каузи, само че са завършили. Всички тези неща сътрудниците от ГЕРБ ги знаят, обвиняванията са безусловно политическа форма. Не са избрали правилния човек ", сподели Антон Кутев.

На 4 април 2008 година Софийски градски съд приключва на последна инстанция наказателното произвеждане против няколко души , измежду които и Борис Михайлов. Той завежда дело и осъжда прокуратурата да му изплати обезщетение за десетки хиляди лв..

През 2013 година Михайлов завежда каузи против прокуратурата и на идната година - 2014 година Софийският апелативен съд осъжда прокуратурата да заплати много съществено наказателна клауза - десетки хиляди левове .

Борис Михайлов бе безапелационен, че не е взел участие във въпросните компании. Имал съм доста компании преди този момент, само че като държавно лице не съм имал , добави Борис Михайлов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР