В резултат на реализирания от Дирекция „Комуникационни и информационни системи

...
В резултат на реализирания от Дирекция „Комуникационни и информационни системи
Коментари Харесай

20 нови услуги вече са достъпни чрез Портала за електронни административни услуги на МВР

В резултат на осъществения от Дирекция „ Комуникационни и осведомителни системи " план е осъществено надграждане и интеграция на Портала със системите за е-автентикация, е-връчване и е-плащане

Дирекция „ Комуникационни и осведомителни системи " завърши осъществяването на план „ Реализиране на електронни административни услуги " по Оперативна стратегия „ Добро ръководство ", съфинансирана от Европейския обществен фонд.

Чрез надградения и с нова визия Портал за електронни административни услуги от 21 юни 2021 година са налични създадените 20 нови услуги по посоки на активност „ Пътна полиция ", „ Контрол на общоопасните средства " и „ Частна охранителна активност ". По електронен път жителите и организациите могат да декларират административни услуги, както до момента, и по направленията „ Български документи за идентичност ", „ Миграция ", „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Освен спомагателните административни услуги, Порталът към този момент разполага с еластичен и адаптивен механизъм за визуализация и даване на информацията при заявяване на електронни административни услуги. Повишена е и степента на автоматизация на до момента съществуващите услуги.

За да ползвате електронните услуги на Министерство на вътрешните работи, е належащо да притежавате годно средство за електронна идентификация с високо равнище на сигурност - дипломиран електронен автограф (КЕП), публикуван от снабдители на квалифицирани удостоверителни услуги, вписани в националния поверителен лист на Комисията за контролиране на известията. При потребление на КЕП за сключване на заявление е належащо да имате конфигурирано приложението BISS на B-trust. Можете да изтеглите приложението от тук.

За осъществяване на информации и заплащания в Портала (включително за дължими санкции по Закона за придвижване по пътищата, наложени от органите на Пътна полиция), не се изисква КЕП и BISS.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР