През 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната

...
През 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната
Коментари Харесай

Борис Михайлов отговори на ГЕРБ: Бях арестуван, защото се оп...

През 2004 година се пробвах да понижа корупцията в данъчната система, по тази причина бях задържан. Сега във Фонд " Земеделие " отново ще се опитам, по тази причина ГЕРБ се пробват да ми нанесат имиджови вреди. Следващия път ще си диря правата в съда.

Това съобщи новият началник на Фонд " Земеделие " Борис Михайлов на конференция, с която отговори на изказванието на Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ по-рано денем, че е бил съден за данъчни измами по отношение на 15 млн. лева от Данък добавена стойност. По това време Михайлов е бил шеф на данъчното ръководство в столичния регион " Овча купел ".

На всички тези въпроси, сложени от Тома Биков с безмълвното съдейдтвие на Томислав Дончев, те към този момент имат отговори, сподели в отбрана на Михайлов и представителят на държавното управление Антон Кутев.

Те доста добре знаят, че против него са водени каузи. Тук е решението на Софийски градски съд, което споделя, че приключва производството против него. Сагата продължава - през 2013 година Михайлов завежда каузи против прокуратурата и 2014 г на втора инстанция Софийски апелативен съд издава решение, с което взема решение, че осъжда прокуратурата да заплати много съществено наказателна клауза - десетки хиляди левове. Ето и изпълнителен лист, с който се подрежда да се изплати на Михайлов сумите и документ от Софийски областен съд от през днешния ден, че е неосъждан - удостоверение за съдимост. Това изясни Кутев като сподели документите.

Михайлов беше безапелационен, че не е имал присъединяване във въпросните компании. Имал съм доста компании преди този момент, само че като държавно лице не съм имал, разясни той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР