Русия ще работи със САЩ за откриване на киберпрестъпници, заяви

...
Русия ще работи със САЩ за откриване на киберпрестъпници, заяви
Коментари Харесай

Шефът на ФСБ: Русия ще си сътрудничи със САЩ срещу хакерите

Русия ще работи със Съединени американски щати за разкриване на киберпрестъпници, съобщи през днешния ден шефът на Федералната работа за сигурност (ФСБ) Александър Бортников, откакто предходната седмица водачите на двете страни се споразумяха да засилят съдействието в избрани области, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бортников сподели, че ФСБ ще следва договореностите, реализирани от съветския президент Владимир Путин и американския му сътрудник Джо Байдън при разискването на въпроси за киберсигурността на срещата им в Швейцария.

" Ще работим дружно (за откриването на хакери) и се надяваме на реципрочност ", съобщи Бортников на конференция по сигурността в Москва.

Друг върховен чиновник сподели, че Русия чака отговор от Съединени американски щати за провеждането на съвещания по въпросите на киберсигурността.

Отделно съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че Москва упорства за ограничения за увеличение на прозрачността за разполагане на ракети в Европа.

По думите му Путин е предложил ограничения като мораториум върху разполагането на ракети със междинен и дребен обхват в Европа, с цел да се построи взаимно доверие.

" Ситуацията в Европа като цяло е взривоопасна, което изисква предприемане на съответни стъпки за понижаване на напрежението ", сподели Шойгу. " Ние сме подготвени да работим в тази посока ", съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР