Силна гръмотевична буря удари Швейцария вчера вечерта, съобщават местните медии.

...
Силна гръмотевична буря удари Швейцария вчера вечерта, съобщават местните медии.
Коментари Харесай

Силна буря удари Швейцария, щетите са големи /снимки/

Силна гръмотевична стихия удари Швейцария през вчерашния ден вечерта, оповестяват локалните медии. Тежките метеорологични условия предизвикаха наводнения и обилни вреди в Кресие, Фрошо и околните обитаеми места. Няма потърпевши хора, само че имуществените вреди са обилни. Засегнати са към 75 здания.
Полицията е получила над 500 позвънявания. Реки със земна маса и вода са минали през улиците в селата. Десетки коли са били завлечени от течението. Магистрала A5 беше краткотрайно затворена в двете направления. Причината е приток, който е излязал от коритото си и мощният дъжд.
Близо 120 служители на реда от службата в Ньошател и слушители на Спешната помощ на кантон Ньошател са работили цяла нощ, с цел да стабилизират обстановката в района.
От полицията оповестиха, че сутринта в сряда ситуацията към този момент е било овладяно.
Няколко фамилии се наложило да бъдат преместени поради наводняване и спиране на електрозахранването. Според полицията популацията е посочило изключителна взаимност и е помогнало за настаняването на засегнатите.
Полицията прикани хората да заобикалят наводнените улици, тъй като може да има сривания от наводнените здания и проваляне на пътя. Полицията също по този начин предложи да не се пие вода от чешмата в засегнатите региони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР