Фондация „София – евростолица на спорта“ и Столична община представят

...
Фондация „София – евростолица на спорта“ и Столична община представят
Коментари Харесай

Изложбата “Планината, която дава живот представя уникални фотоси от Витоша

Фондация „ София – евростолица на спорта “ и Столична община показват неповторими снимки от Витоша в откриващата се на следващия ден пред НДК Фотоизложба “Планината, която дава живот”.

В експозицията са включени 28 пана, представящи началото на туризма, опциите за спорт и отдих в наши дни.

От на следващия ден всички фенове на планината и приключенския метод на живот ще могат да се насладят на неповторимите снимки, включени в изложбата “Витоша-планината, която дава живот”. Мястото е в градинката пред НДК, алеята при входа откъм кръстовището на бул. Патриарх Евтимий и „ Фритьоф
Нансен “ (бивш „ Кравай “), в Галерия навън пред Лятно Кино Кабана, а откриването е на следващия ден, четвъртък, 24 юни тъкмо в 13.00 ч. По време на късата гала „ Фондация „ София – европейска столица на спорта “ ще отличи изтъкнати деятели за цялостната им активност в интерес на планината.

Фотоизложбата ще бъде разполагаем две седмици, в които всеки ще може да се наслаждения на 28-те пана с впечатляващи фотографии на Витоша и любопитна информация, селектирани от списание 360°. Кадрите и обстоятелствата наблюдават историята на проведения туризъм в планината от първия траверс на Витоша, построяването на първите хижи и първите учения по катерене до опциите за интензивно превозване измежду природата и образа ѝ в наши дни.

Наред с това ще може да видите неповторими моменти от основаването на първото туристическо сдружение през 1895 година, оповестяването на Витоша за естествен парк, както и такива от летните и зимни Универсиади. Изложбата маркира и най-интересните и емблематични събития, които се случват през днешния ден по самодейност и с поддръжката на на „ София – европейска столица на спорта “: Витоша 100, Летен Фест, Споделени игри и така нататък

Изложбата ще показа и фотоси на забележителностите на планината, както и потребни занимания, които може да практикувате на чист въздух.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР