Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърли жалбата на коалицията ГЕРБ-СДС срещу

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърли жалбата на коалицията ГЕРБ-СДС срещу
Коментари Харесай

ЦИК отхвърли жалбата на ГЕРБ-СДС срещу служебния кабинет

Централната изборна комисия (ЦИК) отхвърли жалбата на обединението ГЕРБ-СДС против служебния министър председател Стефан Янев и неговите министри за предизборна пропаганда посредством уронване престижа на предходните ръководещи. Решението е взето през вчерашния ден късно вечерта.

В жалбата се твърди, че нарушаването се показва в „ голям брой изказани и недоказани изказвания и изявления” както на министър-председателят, по този начин и на министрите Бойко Рашков и Асен Василев, които по своята същина съставляват предизборна пропаганда по смисъла на § 1, т. 17 ИК, която се реализира от министър-председателя Стефан Янев посредством „ изказвания и изказвания, които съдържат апел за поддръжка в интерес на други политически партии, уронват престижа на предходното ръководство на ГЕРБ и са пряк апел на неподкрепа на записаната в актуалните избори коалиция ГЕРБ-СДС “.

„ За да е налице предизборна пропаганда, е належащо да е насочен пряк апел за поддръжка или за неподкрепа на претендент, партия, коалиция или предприемчив комитет при присъединяване в изборите за народни представители на 11 юли 2021 година В този смисъл е константната правосъдна процедура. От наличието на посочените в жалбата цитати от изказвания е видно, че същите не съдържат пряк апел за поддръжка на някои от записаните претенденти, партии, обединения или предприемчив комитет за присъединяване в изборите за народни представители или за неподкрепа на обединението, подала жалбата. Посочените изказвания съдържат само информация, огласена от работата на служебното държавно управление обществено при показване на неговия доклад “, гласят претекстовете на ЦИК за отхвърлянето на жалбата

От присъстващите в залата 10 членове на комисията четирима са дали своят вот срещу.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР