Цените на петрола се повишиха в ранната търговия сряда на

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия сряда на
Коментари Харесай

Цените на петрола с повишиха на фона на спад на запасите в САЩ

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия сряда на фона на по-големият от предстоящото спад на запасите в Съединени американски щати, който затвърди визията за стягане на салдото сред търсенето и предлагането в изискванията на възходящ брой на пътуванията в Европа и Северна Америка.

Към 8:30 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,48 $, или 0,64%, до 75,29 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,37 $, или 0,51%, до 73,22 $ за барел.

Американският петролен институт заяви, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са намалели със 7,2 млн. барела за седмицата, завършила на 18 юни. Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха спад от 3,9 млн. барела.

По-късно през днешния ден ще бъдат оповестени и формалните данни на Енергийната осведомителна администрация, като удостоверение на този резултат би означавало пета поредна седмица на стесняване на запасите, което демонстрира стягане на американския пазар, показват в записка от ING Economics.

Фокусът на пазарите сега е върху идната на 1 юли среща на Организацията на страните експортьорки на нефт и на техните съдружници, отпред с Русия, известни като групата ОПЕК+

ОПЕК+ дискутира последователно увеличение на доставките от август, само че досега не е взето решение за точния размер, споделят източници от организацията.

„ Групата на производителите още веднъж е изправена пред сложни решения, защото пазарът показва стягане. Глобалният прогрес по имунизацията против COVID-19 докара до внезапно възобновяване на потребителската подвижност в Съединени американски щати, Китай и Европа “, разясняват анализатори от ANZ.

„ Въпреки това вероятността за завръщане на иранския нефт на пазара в близко бъдеще кара ОПЕК да бъдат деликатни с увеличението на предлагането “, прибавят те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР