Бившият военен пилот Николай Калев заяви, че не може да

...
Бившият военен пилот Николай Калев заяви, че не може да
Коментари Харесай

Бивш военен пилот: Има известно информационно затъмнение по инцидента край Шабла

Бившият боен водач Николай Калев съобщи, че не може да се каже изрично какво е станало във въздуха преди нещастието във водите край Шабла. Той зададе няколко въпроса към следствието пред Нова телевизия.

Той предизвести, че материята е деликатна, в нея има и военни секрети , а и би трябвало да се взема под внимание морално-психологическия резултат и върху фамилията на починалия водач Терзиев и сътрудниците му. Калев прикани за самообладание комисията, която проверява случая, да излезе с резултати, само че и призна, че има известно осведомително затъмнение.
 Всички версии за падналия МиГ-29 остават отворени
Всички версии за падналия МиГ-29 остават отворени

Военният министър не губи вяра, че черната кутия ще бъде открита

" Фактите, които излизат, дават спорни направления за случилото се. Една от хипотезите беше, че се е , само че след време стана ясно, че не е по този начин ", уточни Калев. Негова версия е, че евентуално парашутният купол се е раздрал . Но по-късно ръководителят на стрелбата е трябвало да спре по-нататъшното осъществяване на задачата. Трябва да има някаква минимална височина, на която летецът да може да слезе.

За другата догадка - че евентуално , а не при допиране на морето, би трябвало да се търсят други сюжети, само че по думите на Калев това не може да стане без прикосновение с ракета. от шеф щаба адмирал Емил Ефтимов.
 Откриха мястото на случая с изтребителя МиГ-29, само че не и черната кутия
Откриха мястото на случая с изтребителя МиГ-29, само че не и черната кутия

Не е нужно да търсим техника от други страни, счита шефът на Военноморски сили

Възможно е летецът да е нарушил ограниченията за сигурност , до момента в който се е опитвал да избави себе си и машината.

Николай Калев зададе въпрос и за това по какъв начин е било обезпечено спешното избавяне на летците по време на самото обучение, за което към момента няма данни.

Припомняме, на 9 юни 2021 година при осъществяване на подготвителна задача над морската акватория на Република България, от състава на българските Военновъздушни сили, е и е липсващ от радарите в 00:45 ч. Пилотът е умрял, а и и на самолета продължава и досега с спирания поради неподходящото време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР