Четирима саудитци, участвали в убийството през 2018 г., на журналиста

...
Четирима саудитци, участвали в убийството през 2018 г., на журналиста
Коментари Харесай

Четирима от саудитците, убили журналиста Kашоги, са минали паравоенно обучение в САЩ

Четирима саудитци, взели участие в убийството през 2018 година, на журналиста от " Вашингтон пост " Джамал Kашоги, са били предходната година на паравоенно образование в Съединени американски щати по контракт, утвърден от Държавния департамент, заяви през днешния ден вестник " Ню Йорк таймс ".

Обучението е било предоставено от компанията Тиър Уан Груп (Tier 1 Group), благосъстоятелност на компанията Серберъс Капитал Мениджмент (Cerberus Capital Management), и като тип е било " отбранително ", с цел да се изградят умения, нужни за защитата на саудитски водачи, написа вестникът. От компанията, директно осъществила образованието, са споделили, че то няма никаква връзка със " злодеянията, осъществени след това " от саудитците.

Джамал Kашоги бе прочут като критик на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман. Той бе погубен, а тялото му бе разчленено от оперативна група в Истанбул, обвързвана с престолонаследника. Според американското разузнаване Салман е одобрил интервенция за залавянето или убийството на журналиста.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР