Ще имаме правителство, което ще се съставлява около мнозинство на

...
Ще имаме правителство, което ще се съставлява около мнозинство на
Коментари Харесай

Президентска форма на управление ще докара промяната

" Ще имаме държавно управление, което ще се съставлява към болшинство на партиите, които ознаменуват смяната. Дали това ще е устойчиво или плаващо болшинството, следва да забележим ". Това сподели пред БНР политологът Слави Василев. Според него социологията ще се трансформира и поддръжката за обединенията на митинга ще пораства. 

". Иначе ще се отиде на трети избори... Партията на Мая Манолова, " Демократична България "  ще завоюват по-скоро заем на доверие. ГЕРБ губи от това ", разяснява той. 

По думите на Василев Румен Радев няма опция за идните президентски избори.  " Той ще бъде първокачествен и незаобиколим фактор през идващите години ", съобщи политологът. 

Слави Василев подчерта, че страната ни би трябвало да има политическа система, която доста по-ясно и изрично да разделя трите управляващи, а това допуска президентска форма на ръководство. 

" Ако подобен политически режим бъде добре обмислен, тогава България може да тръгне по пътя на действителната смяна... Корупцията е заложена в нашия парламентаризъм, тъй като той работи по балкански ", изясни той. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР