Страната ни има възможности и потенциал за повишаване на аграрния

...
Страната ни има възможности и потенциал за повишаване на аграрния
Коментари Харесай

Министър Бозуков обсъди с посланика на Кралство Саудитска Арабия потенциала на аграрния стокообмен между двете държави

Страната ни има благоприятни условия и капацитет за повишение на аграрния стокообмен с Кралство Саудитска Арабия (КСА). Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков по време на среща с изключителния и пълномощен дипломат на КСА в България Н. Пр. Месфер Бин Абдулрахман Ал Гасиб. „ България създава високо оценени и качествени аграрни артикули, които би трябвало да заемат своето място на арабския пазар ", добави още министър Бозуков.

По думите му, Българската организация по сигурност на храните е стартирала 8 процедури за импорт в КСА. До момента са финализирани четири от тях - за риба и рибни артикули, овце, едри преживни животни, както и пчелен мед и артикули от него. Той изрази предпочитание за поддръжка от арабската страна за подпомагане по останалите благоприятни условия за импорт в направленията - птиче (патешко) месо и артикули от птиче месо, месо и месни артикули от ЕПЖ и ДПЖ, млечни артикули и фуражи.

Посланик Ал Гасиб затвърди желанието на Кралството да си сътрудничи с България в бранш „ Животновъдство ". Той изяви подготвеност за активизиране на взаимоотношенията сред двете страни в региона на селското стопанство. Посланикът подчертава, че след среща с президента Румен Радев, е получил увещание, че служебното държавно управление работи за основаване на основа за съдействие при идващия постоянен кабинет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР