ДНСК все пак ще прекрати строежа на небостъргача Златен век

...
Коментари Харесай

ДНСК спира "Златен век" окончателно с повече от съмнителни правни основания

ДНСК въпреки всичко ще приключи градежа на небостъргача " Златен век " в Лозенец поради изтекло позволение за градеж. Това съобщи новият началник на държавния строителен надзор арх. Влади Калинов на специфичен брифинг по тематиката, която съгласно него " дълго време тормози обществото ".

Така две години откакто ДНСК спря противоречивия градеж на компания " Артекс " за дребни нарушавания и го остави спрян от този момент насам, в този момент дирекцията постановява и дефинитивно прекъсване. В това време обаче " Артекс " завоюва дело за анулация на предната заповед и най-вероятно ще претендира за удължение на периода на разрешителното най-малко с времето от април 2019 година до момента.

Държавата също по този начин има слаби учредения да се надява да завоюва и делото, което неизбежно ще бъде заведено поради окончателното прекъсване на градежа.

Казусът " Златен век " евентуално ще продължи да тормози както " Лозенец ", по този начин и Столичната община още дълго време, а силуетът на небостъргача, който продължава да се извисява на хълма, ще остане в сегашния си тип.
" Соломоновото " решение на Калинов
Според новия шеф на ДНСК преди решението са били изслушани всички отзиви и били отхвърлени " най-екзотичните ". Така окончателното мнение на строителния надзор е, че строителното позволение е почнало да тече от откриването на площадката през 11.01.2010 година През 2017 година е призната корекция в Закона за устройство на територията, която Калинов напомни като " поправката Артекс " и която важи за небостъргача. Тя е удължила периода на разрешителното и го е направила десетгодишен. Този период е изминал януари предходната година.

Сега ДНСК ще издаде констативен акт, който може да бъде обжалван в седемдневен период, след което да спре строителството.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР